Landslagschans. Irvina Bajramovics föräldrar är födda i Bosnien och nu ska hon åka på en landslagssamling med Bosnien/Hercegovina.
Landslagschans. Irvina Bajramovics föräldrar är födda i Bosnien och nu ska hon åka på en landslagssamling med Bosnien/Hercegovina.

Irvina Bajramovic kallad till landslaget

Irvina Bajramovic tar nya steg i karriären. Nu är hon också landslagsspelare.

ANNONS
|

Fotbollsspelaren Irvina Bajramovic är fostrad på Orust och har varit i IK Rössö på vägen framåt i karriären. Sedan i somras tillhör hon Kopparberg Göteborg FC i Damallsvenskan.

Anfallaren hade en strulig försäsong med två fotskador men sedan några veckor tillbaka är hon i spel med GFC. De senaste fyra matcherna har Bajramovic fått speltid.

Nu har hon fått ett positivt besked då Bosnien/Hercegovina kallat henne till ett landslagsläger. Irvina är född i Sverige men båda hennes föräldrar är från Bosnien.

– Vi har haft kontakt ett tag och fört en dialog, men det har inte varit aktuell då jag har varit skadad och fick tacka nej till en samling tidigare. Nu har jag fått ordning på fötterna och det är en chans värd att ta, säger en glad Irvina Bajramovic.

ANNONS

– Det ska bli jättekul, jag blir en erfarenhet rikare att känna på det här, fortsätter hon.

Bosnien/Hercegovinas landslag är ungt och inte så etablerat. De jobbar för framtiden och förbundskaptenen Samira Hurem är samtidigt tränare för SFK 2000 Sarajevo som i många år spelat Champions league-fotboll.

Med till samlingen finns ytterligare två spelare från Damallsvenskan: Kvarnsvedens Melisa Hasanbegovic och KIF Örebros Lejla Basic.

– Vi har snackat en del och det är skönt att ha någon som är nära, säger Irvina.

Bajramovic åker till samlingen direkt efter GFC:s match mot Hammarby den fjärde juni. Fram till den tionde har de två träningslandskamper mot Kroatien som båda spelas i Bosnien.

– Det betyder mycket för mig, kul att få kallelsen och det är bra för självförtroendet, säger Irvina Bajramovic.

Läs också:

ANNONS