Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/11

Is i vinden men inte i avsluten

Den kyliga vinden över Vänersvallen smittade inte av sig på avsluten. Vänersborgs FK–Grebbestad slutade mållöst – trots många klara målchanser.

Grebbestad har haft en tuff inledning på division 2-säsongen. I de två första omgångarna av serien har de förväntade topplagen Karlstad BK och Vänerborgs FK stått för motståndet. Då är det godkänt med två poäng.

– Det är godkänt men man är aldrig helt nöjd när man inte vinner, säger Grebbestads tränare Matti Demegård efter 0–0 på Vänersvallen.

Hans rödklädda lag fick kämpa för poängen där det verkligen inte saknades målchanser. Vänersborg var farliga framåt med anfallaren Valon Gashi i spetsen. Den notoriske målskytten hade inte riktigt skärpan i avslutsmomenten på de lägen han fick.

Åt andra hållet skapades också chanser. Den allra bästa till lagkaptenen Markus Svensson som sköt från långt håll men ribban räddade VFK.

– Det var nära men den dök lite för sent tyvärr, sa Svensson som var ganska nöjd med en poäng.

– En tuff match. Hyfsat jämnt men de var kanske lite vassare i slutet. Det kunde ha gått hur som helst.

Annars var det i mitten av den andra halvleken som Grebbestad hade sin bästa period. 16-årige Oskar Lindberg spelade sin första seriematch från start och hade ett friläge. Inhoppande Emeka Uche höll sig också framme precis som Anton Henriksson.

– Vi vågade etablera ett anfallsspel och fick variation i passningsspelet. Vi hade ett par bra återerövringar och fick omställningar. Sedan tappade vi sista tio igen, förklarar Demegård.