Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göteborgs tränare Marcus Lantz och assisterande tränaren Jörgen Ericson.  Bild: DANIEL STILLER
Göteborgs tränare Marcus Lantz och assisterande tränaren Jörgen Ericson. Bild: DANIEL STILLER

Jörgen Ericson från Uddevalla blir kvar i Göteborgs FC

Optionsåret utnyttjas. Marcus Lantz och Jörgen Ericson, från Uddevalla, blir kvar som tränare i Göteborg FC över 2020.
– Ambitionen är att fortsätta bygga på detta, vi är långt ifrån klara, säger Marcus Lantz.

Lantz och Ericson rekryterades till klubben inför säsongen 2018. Ett kontrakt på två år med option på ytterligare ett skrevs. Första säsongen slutade laget tvåa i damallsvenskan och kvalificerade sig för Womens Champions League. I år har laget vunnit Svenska cupen, ligger tvåa i serien och ska möta Bayern München på Gamla Ullevi 11 september.

– Det är naturligt att de fortsätter. De har visat resultat och det har inte varit några andra diskussioner än att de ska fortsätta, säger klubbens sportchef Lasse Svensson.

Fram till i helgen hade båda parter möjlighet att säga upp optionen – och avbryta samarbetet vid årsskiftet.

Avtalet löper vidare över 2020.

– Det finns jättemycket att göra. Det handlar om att göra rätt saker med rätt spelare. Jörgen blir också kvar. Vi trivs bra ihop. Det är första gången vi har jobbat ihop. Jag vet hur jag ska få ut det bästa av honom och han vet hur han ska tillföra mest.

"Vara bäst på mat"

Redan tidigare har Marcus Lantz talat om Göteborg FC möjligheter att dominera svensk damfotboll. Nu lyfter han fram det igen.

– Jag vill trycka på att vi kan bli ett topplag i fem-sju år framöver. Om vi gör rätt saker. Där har jag lite tankar och idéer, med spelare och hur vi ska jobba i klubben, säger Marcus Lantz.

LÄS MER: "Göteborg kan dominera damfotbollen"

Göteborg FC:s tränare utvecklar:

– Det jag kände innan vi kom in var att det måste finnas en vinnarkultur. Det behöver skapas. Har du aldrig vunnit något är det svårt. De som var där hade blivit sjua och åtta.

Metoden är att ha bra folk på alla positioner.

– Det handlar inte alltid om att ha bäst spelare. Du ska ha bäst materialförvaltare, bäst fysioterapeut, vara bäst på mat. Du ska ha krav. Det tror jag att folk har svårt att förstå alltid.