Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vinnare. IK Rössö vann Rastacupen i Vänersborg.

"Jag tog krona och så vann vi"

Rössö tog slutspelsplatsen i Rastacupen efter en slantsingling, som blev till straffsparksläggning. "Jag tror att det tände oss extra", säger Rössös Emma Christensen.

IK Rössö har vunnit Rastacupen fyra gånger totalt efter helgens seger. Cupen som arrangerades av Brålanda IF fick också en herrsegrare från Bohusläningens område, Färgelanda IF.

I damturneringen blev det en dramatisk väg fram till slutspelet för IK Rössö. Via två gruppspelsrundor tog sig fyra lag fram till semifinal.

Men det var inte helt enkelt att utse om Rössö eller Åsebro/Brålanda var tvåa i den andra gruppomgången.

Lagen stod på samma poäng och målskillnad vilket innebar att det skulle lottas. Rössö vann slantsinglingen (!) och en plats i semifinalen.

– Vi gjorde oss redo för semifinalen men i stället blev det straffsparksläggning om en plats i semifinalen. Den vann vi och jag tror att det tände oss extra, säger Rössös lagkapten Emma Christensen.

– Det var en udda situation redan vid lottningen. Jag tog krona och så vann vi. Jag tror att de ändrar reglerna till nästa år, fortsätter Christensen.

I semifinalen slogs Gauthiod med 3-0 och av bara farten besegrades Lidköpings FK i finalen, 4–2.

– Vi spelar bättre mot bättre motstånd. Vi trivs att spela inomhus och var mest sugna på att vinna, säger Emma Christensen som också tog ut i turneringens all star team.

– Kul att får den bekräftelsen, det funkade bra både individuellt och som lag.

Herrturneringens slutsegrare blev Färgelanda IF som slog Liberta futsal i semifinalen med 5–1 och Håfreström i finalen med 3–1. Det innebar Färgelandas första inteckning i Rastacupen.