Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Jagats av både Rössö och LSK – de vinner dragkampen om Emelie Liljered

Hon har jagats av både Rössö och Ljungskile.
Nu har eftertraktade Emelie Liljered bestämt sig.
– Jag har gått på min magkänsla och den säger att jag ska spela för Rössö, säger hon.

Ljungskile SK, IK Rössö eller skånska Borgeby FK i Elitettan?

Det var frågan för Emelie Liljered. Under ett par veckors tid har hon provspelat med klubbarna och på tisdagseftermiddagen tog hon sitt slutgiltiga beslut.

2021 kommer hon att spela för Rössö i division 1.

– Jag har inget konkret svar varför det blev Rössö istället för Ljungskile. Jag har helt enkelt gått på min magkänsla och den säger att jag ska spela för Rössö, säger Emelie Liljered.

Fina meriter

Den spelskickliga innermittfältaren slog igenom i Stenungsunds IF. Hon bytte sedan klubb till Kungsbacka DFF och gjorde nio matcher för klubben i Elitettan innan hon flyttade till USA 2016 för att spela på college.

För drygt två veckor sedan vände hon hem till Sverige efter fem år på andra sidan Atlanten.

– Någonstans har jag alltid känt att jag vill bo hemma. Träningarna med laget har varit roliga och spelarna har varit väldigt omhändertagande. Det känns redan som att jag är en i gänget och att jag känt dem under en lång tid.

”Jättetaggad”

Emelie Liljered och Rössö är muntligen överens och på torsdag kommer hon att skriva på kontraktet.

– Jag är jättetaggad för att spela för Rössö. Det känns så bra och jag ser fram emot att komma in i gänget ännu mer och se vad vi kan uppnå tillsammans.

Blir värdefull för Rössö

Ivar Carnerö, sportsligt ansvarig i Rössö, upplevde några nervösa sekunder när han såg att Emelie Liljered ringde till hans mobiltelefon under tisdagseftermiddagen.

– Jag visste att hon skulle lämna ett besked under dagen och hoppades givetvis på att hon skulle välja oss. När hon berättade att hon bestämt sig för oss blev jag enormt lättad och glad. Emelie är en spelare som kommer att tillföra mycket till vårt lag med sin rutin från Elitettan och collegefotboll. Vi får helt enkelt en bra fotbollsspelare som kommer att komplettera vår redan starka trupp, säger Ivar Carnerö.