På rätt ställe. Jakob Olsson hittade nätet två gånger mot Fredrikstad. Det andra var ett riktigt drömmål. (Arkivbild)
På rätt ställe. Jakob Olsson hittade nätet två gånger mot Fredrikstad. Det andra var ett riktigt drömmål. (Arkivbild)

Jakob Olsson med drömmål för Ljungskile

Fredrikstad chockade med ett tidigt mål i varje halvlek. Ljungskile svarade med två fullträffar från Jakob Olsson.

ANNONS
|

På söndagen var Ljungskile över till Norge för att möta Fredrikstad FK i en träningsmatch. Den norska klubben ligger i OBOS-ligaen som är motsvarande superettan.

Direkt i inledningen av matchen tog Fredrikstad ledningen. Mats Andre Kaland satte ettan efter mindre än två minuter. Trots chockstarten kunde Ljungskile resa sig och kvitteringen kom efter knappa halvtimmen. I en tilltrasslad situation räddades ett par avslut på mållinjen innan Jakob Olsson kunde lirka in bollen.

Det var 1–1 i paus.

I den andra halvleken behövde Fredrikstad något längre tid på sig att ta ledningen. Razak Nuhu tryckte in 2–1 bakom Simon Forslund från 20 meter. Då hade det gått fem minuter.

ANNONS

– Vi kom igång dåligt i båda halvlekarna. Mål präglar matcher och det tar ett antal minuter innan vi finner ett lugn och kan arbeta oss in i det, säger LSK-tränaren Glenn Ståhl.

Ljungskile skulle få till en kvittering på nytt, återigen från Jakob Olsson. Om det första målet var efter att bollen studsade runt i straffområdet så var det andra mer kliniskt. Glenn Ståhl förklarar:

– Som en våt dröm. Jakob kliver in från högerkanten och skjuter ett skott i bortre krysset. En fantastisk prestation och otroligt bra gjort.

Båda lagen hade chanser att göra fler mål i matchen. I slutändan tycker Ljungskiletränaren att det var ett rättvist resultat.

– Vi är ganska bra tränade för de sista femton minuterna är det vi som pressar dem. De är ett storlag med tydliga ambitioner att gå upp i högsta ligan. Sett till det motståndet är det ett resultat vi ska vara nöjda med. Vi är lojala och lägger ner en stor arbetsinsats, står upp bra och spelar stundtals en bra fotboll.

Av de två provspelare som Ljungskile haft i träning den här veckan är nu bara en aktuell för klubben.

– Vi väljer att inte gå vidare med Emil Eliasson. När det gäller Zac Lubin så tittar vi på möjligheter att lösa det. Han kommer att träna med oss så ska vi ta ett beslut under veckan, säger Glenn Ståhl.

ANNONS

Matchfakta

Träningsmatch

Fredrikstad–Ljungskile 2–2 (1–1)

Mål, LSK: Jakob Olsson 2

Så spelade Ljungskile: Simon Forslund – David Frölund, Alexander Mellqvist, Linus Dahl, Filip Karlin – Hampus Dahlqvist, Patrik Wallin, Aleksandar Kitic, Jakob Olsson – Robin Strömberg, Jonathan Gustafsson

Avbytare: Tommy Filipovic, Viktor Mollapolci, Simon Svanberg, Peter Mandic, Gustav Hallberg, Zac Lubin

ANNONS