Jennifer Davidssons drömstart med Lidköpings FK – nosar på allsvenskan

Lidköping överraskar stort och nosar på en plats till allsvenskan. Vem som är trea i den interna skytteligan? Jennifer Davidsson.
– Vi har gått från klarhet till klarhet, säger hon.

ANNONS
|

I fjol räddade Lidköpings FK kontraktet i Elitettan i den absolut sista omgången.

I år ska det inte behöva bli så dramatiskt – i alla fall inte i den nedre delen av tabellen.

Lidköping överraskar nämligen stort och ligger femma i Elitettan, bara en poäng bakom tabelltvåan IFK Kalmar och serietrean Morön BK.

I helgen kom dessutom säsongens bästa prestation hittills när de slog serieledande Umeå IK med hela 3–0 på hemmaplan.

– Jag är imponerad över hur laget har formats. Vi hade en tuff försäsong där vi nästan bara förlorade. Men vi har växt till ett väldigt tryggt lag. Vi är som två olika lag om man jämför nu och i början av säsongen, säger Jennifer Davidsson.

ANNONS

Fått mycket speltid

21-åringen från Henån skrev på för Lidköpings FK inför 2021 efter ännu en fin säsong i IK Rössö och division 1. Under sin debutsäsong i Elitettan har hon spelat tolv matcher varav nio från start.

Dessutom ligger hon trea i den interna skytteligan med sina tre fullträffar. Hennes första mål för Lidköping var en stor personlig höjdpunkt från vårsäsongen.

– Det var inte så grant eller vackert mål, men det var väldigt skönt och det kom i vår första hemmamatch. Det var en skön känsla att känna att det går att göra mål i en högre serie. Då blev jag väldigt, väldigt glad.

Hennes första halvår i Lidköping har både varit tufft och roligt på samma gång.

– Det har absolut inte lossnat för mig. Jag har väldigt mycket att jobba på. Det är tufft att bli bänkad ibland och jag måste kämpa för att ta en plats i startelvan. Det är en utmaning för mig eftersom vi har så många bra spelare i laget.

Hur skulle du sammanfatta vårsäsongen?

– Den har gått väldigt fort och det känns som att vi har gått från klarhet till klarhet. Vi utvecklas hela tiden åt rätt håll som lag och jag hoppas att vi kan ta ytterligare kliv under höstsäsongen.

ANNONS

Vad tror du om era chanser att nå allsvenskan?

– Det är en hel höstsäsong kvar och vi tar en match i taget. Det är en tuff serie och vi måste lägga ner mycket jobb i varje match för att lyckas, säger Jennifer Davidsson.

Andreas Gustavsson är huvudtränare i Lidköping och han är imponerad över nyförvärvet från Orust.

– Jag är jättenöjd över vad Jennifer har presterat och hennes insatser har gått i linje med vad vi förväntade oss. Det är ett jättestort steg att gå från division 1 till Elitettan. Det är inte många som tror det, men så är det.

Han gillar framför allt hennes sätt att vilja lära sig mer för att utvecklas som fotbollsspelare.

– Hon lyssnar alltid och är som en svamp för att hela tiden bli bättre. Jennifer är en otroligt lojal och bra spelare att ha i truppen, säger Andreas Gustavsson.

ANNONS