Jesper Andreasson har lånats ut från Öster i superettan. (bilden är ett montage)
Jesper Andreasson har lånats ut från Öster i superettan. (bilden är ett montage)

Jesper Andreasson hämtar kraft i Norge

Jesper Andreasson fick inte en enda minut i superettan. Då vände han tillbaka till Norge för speltid. "Att sitta på bänken en hel säsong är inte så kul", säger den Uddevallabördige mittfältaren.

ANNONS
|

Efter sju matcher på bänken och inte ett enda inhopp i superettan så bestämde sig Jesper Andreasson för kolla på andra alternativ. Östers IF gick bra och någon öppning verkade inte finnas.

– Det finns inget U21-lag i Öster och därför blev det inga matcher alls. Att sitta på bänken en hel säsong är inte så kul och det gäller att hålla "aktierna" vid liv, säger Andreasson som har IFK Uddevalla som moderklubb.

Genom en kontakt visade det sig att norska Nybergsund IL i PostNord-ligan behövde en mittfältare. För en och en halv vecka sedan drog Jesper till den lilla orten strax utanför Trysil. Eftersom speltiden i superettan varit noll var det möjligt att bli spelklar direkt.

ANNONS

En halvtimme mot Kongsvinger i cupen och 80 minuter mot Asker i serien har det redan blivit i den nya klubben som spelar i den norska motsvarigheten till division 1 i Sverige.

– Jag har aldrig krigat och kämpat så mycket som jag har gjort de senaste månaderna. Öster ville att jag skulle stanna kvar för att de har en tunn trupp, samtidigt fick jag inga indikationer på att jag skulle få spela och då är det bättre att bli utlånad, säger 26-årige Jesper Andreasson.

Avtalet med Nybergsund sträcker sig säsongen ut. Efter det vet Jesper Andreasson vad han vill.

– En tuff serie som bli nyttig och lärorik att spela i. Jag är lite ringrostig men har tränat bra och vet vad jag kan. Jag har ett år kvar med Öster efter säsongen och målet är att komma tillbaka dit och spela. Det känns lite surt att jag inte fick chansen för jag tycker att jag förtjänade den. Men det är ingen idé att sura och det här för säkert något gott med sig.

ANNONS