Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jesper Westermark är tillbaka på Gamla Ullevi. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Jesper Westermark är tillbaka på Gamla Ullevi. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Jesper Westermark inför mötet med Gais: ”Blir inga volter”

Det är dags för Ljungskiles anfallare Jesper Westermark att återvända till Gamla Ullevi igen. När Gais tar emot laget innebär det att 27-åringen ställs mot sin förra klubb.
– Min lojalitet ligger där jag befinner mig nu, i Ljungskile, säger han inför mötet.

Jesper Westermark kom till Gais inför säsongen 2018. En säsong och sex mål blev det i grönsvart och flera fina minnen från Gamla Ullevi. Han lyfter fram just målen han gjorde där, men också ett mycket speciellt derby.

I juni 2018 tog Gais emot Öis i vad som skulle bli ett drama där hemmalaget tidigt tog ledningen men därefter hamnade i underläge med både ett och två mål. Med tio minuter kvar ledde Öis med 4–2. Men just Jesper Westermark reducerade mot slutet för att sedan få se lagkamraten Ajdin Zeljkovic kvittera för Gais i den 96:e matchminuten.

– Dramatiken gjorde det till en väldigt speciell match även om vi självklart hellre vunnit. Ett annat fint minne är såklart att få spela med min bror (Erik Westermark reds. anm.) ute på Gamla Ullevi. Det var något vi båda drömt om sen vi var små och nu fick vi göra det tillsammans.

Nu är det dags att återvända dit – hur känns det?

– Superroligt! Men som vanligt så är det ju tråkigt att det är utan publik. Att ställas mot Gais ska bli kul även om jag bara gjorde en säsong där, jag har en del kontakt fortfarande med folk i ledarstaben och vissa spelare – även om några av dem också flyttat.

Blir det några psykningar inför matchen?

– Nej, inga såna grejer! Det är superlugnt. Psykningarna kommer sen när vi kliver ut på ”salladen”, men ingenting innan.

När Jesper Westermark kom till Ljungskile inför säsongen 2019 låg laget i Division 1 och anfallaren sa då att han ville vara med och ta laget till Superettan. Med sina 18 mål blev han en bidragande orsak till att laget lyckades avancera.

I år har de haft det desto tyngre och laget ligger sist i tabellen med en seger på åtta matcher. Jesper Westermark har haft mindre speltid och hittills gjort ett mål, i premiären mot Öis. Nu hoppas han på bättring.

Om du stänker in något mot Gais – blir det fullt firande då?

– Haha! Det känns konstigt att fira överhuvudtaget när det inte är någon publik. Så det blir aldrig något glidande på knäna eller några volter… Men jag firar med mina medspelare. Där ligger min lojalitet. All respekt till Gais och mina gamla lagspelare, men jag tänker på dem jag spelar med nu, säger Jesper Westermark.