Efter nästan 20 år som seniorspelare, i Groheds IF och IK Oddevold, får Jessica Hallberg sitt första tränaruppdrag i ett a-lag när hon blir assisterande tränare i Ljungskile SK:s damlag.
Efter nästan 20 år som seniorspelare, i Groheds IF och IK Oddevold, får Jessica Hallberg sitt första tränaruppdrag i ett a-lag när hon blir assisterande tränare i Ljungskile SK:s damlag. Bild: Privat

Jessica Hallberg blir ny assisterande tränare i Ljungskile SK

Jessica Hallberg blir ny assisterande tränare i Ljungskiles damlag. Hon som egentligen skulle ha trappat ner inom LSK. Istället blir det tvärtom.
– Det ska verkligen bli spännande och lärorikt, säger Jessica Hallberg.

ANNONS
|

Hon har spelat a-lagsfotboll i nästan 20 år och varit ungdomsledare de senaste tio säsongerna.

Nu får Jessica Hallberg ett nytt uppdrag på sitt cv: assisterande tränare för Ljungskile SK:s damlag – hennes första roll som ledare för ett a-lag.

– Det ska bli kul att få känna spänningen och stämningen i omklädningsrummet inför matcherna. Tidigare har jag varit matchvärd kring hemmamatcherna. Därför ska det bli roligt att komma ännu närmare laget, säger Jessica Hallberg.

Stenkoll på ungdomarna

Genom åren har 47-åringen varit involverad på flera sätt inom klubben. I fjol var hon exempelvis tränare för Dam U som vann division 1-serien för flickor 17.

ANNONS

– Jag har stor koll på ungdomsspelarna strax under seniorlaget. Jag vet vilka som står näst på tur för att känna på att träna eller flyttas upp till a-laget.

Jessica Hallberg tror även att hon kan bidra med fler saker kring laget.

– Jag har stor klubbkänsla för LSK och sedan tror jag att det är bra att få in en kvinnlig ledare som kan vara i omklädningsrummet och höra hur snacket går bland spelarna.

”Min största utmaning”

Men hon kommer också att ställas inför tuffa prov. Båda hennes döttrar – Amelia och Felicia Hallberg – tränar och spelar med seniorlaget.

– Det blir min största utmaning, men Joakim (Jensen) har huvudansvaret. Till stor del är det han som kommer att sköta vilka som ska spela.

Jessica Hallberg ser fram emot året och säsongens första träning på måndag kväll.

– Det ska verkligen bli spännande och lärorikt. När Joakim (Jensen) frågade mig om jag ville bli hans assisterande tränare så tänkte jag: ”shit”, kommer jag att klara det här eftersom jag tränat ungdomslag så länge? Det är den enda pressen jag känner.

Hårdare konkurrens

I fjol såg hon i princip alla LSK:s matcher och hon tycker att laget har mer att ge trots att de slutade fyra som nykomlingar i division 1.

ANNONS

– LSK blev inte utspelat av något lag förra säsongen och det var flera förluster där de istället borde ha vunnit. Andra året kommer säkerligen bli tuffare, men vi har flera spännande ungdomar och har dessutom spetsat laget med nyförvärv. Konkurrensen känns hårdare i år och det tror jag kommer att spegla av sig på både träningar och matcher.

ANNONS