Jonas Lindberg spelade för Ljungskile SK 2013–2015. På 86 matcher i superettan gjorde han 20 mål och 30 assist för LSK.
Jonas Lindberg spelade för Ljungskile SK 2013–2015. På 86 matcher i superettan gjorde han 20 mål och 30 assist för LSK. Bild: MAXIM THORE

Jonas Lindberg testades i träningsmatch – en comeback allt närmre?

Transferryktena har tidigare dementerats – men nu verkar Gais och den tidigare LSK-spelaren Jonas Lindberg ha kommit varandra närmare. Under fredagseftermiddagen spelade anfallaren träningsmatch med Gais mot Öster i Växjö.

ANNONS

En dryg vecka innan Superettan åter drar igång för Gais med hemmamatch mot Brage, spelade laget träningsmatch mot Öster på fredagseftermiddagen.

Gais började bra den första halvtimmen och tog ledningen genom Johan Andersson men efter det tog Öster över efter något passivt spel av de grönsvarta.

En tidig kvittering på hörna i den andra halvlekens början skulle dock bli en väckarklocka för Gais, som efter det kommer tillbaka in i matchen.

18-årigen gjorde sitt första mål för Gais

18-årige Harun Ibrahim stod för en fin insats när han gjorde sitt första A-lagsmål på Visma Arena.

I matchens 88:e minut fintade Ibrahim två försvarsspelare och rullade in bollen till 1-2-ledning för Gais.

ANNONS

Dessvärre räckte det inte hela vägen för grönsvart, utan Öster kvitterade ännu en gång, på ett skott utifrån i matchens 94:e minut.

Målet i slutminuten fastställde också slutresultatet som blev 2-2.

– På det stora hela är jag väldigt nöjd med spelarnas prestation. Det är en helt okej insats utifrån förutsättningarna, då vi hade många spelare som var borta idag. Ett bra bevis på att truppens kvalitet håller, säger Stefan Jacobsson, tränare i Gais.

Jonas Lindberg, när han senast tillhörde GAIS i april 2018.
Jonas Lindberg, när han senast tillhörde GAIS i april 2018. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Anfallaren Jonas Lindberg, med ett förflutet i Gais har under en tid tränat med laget, och när GP sist frågade om det var aktuellt med en återkomst dementerades ryktena.

Nu verkar dock vinden ha vänt – åtminstone en aning. Anfallaren tog plats från start i Jacobssons elva och spelade större delen av matchen.

– Jag har inte sagt att ett kontrakt inte är aktuellt, jag har sagt att det inte handlar om ett provspel. Han gör en stabil insats idag och sen har jag väl inte så mycket mer att säga om det, då jag inte vet vad det leder till. Det kan bli ett kontrakt, eller också rinner det ut i sanden. Vi får se den närmaste tiden, svarar Jacobsson.

Men det ser ju spännande ut, i och med att du spelar honom från start i en träningsmatch?

ANNONS

– Ja, det är klart. Man får tolka det hur man vill, men vi vill ha någon sorts utvärdering. Det är skillnad på träning och match, nu får vi en bild av Jonas mot ett högkvalitativt motstånd i Superettan, och han gör det bra.

Skulle du säga att det är en intressant spelare för Gais?

– Det är alla som vi tittar på och det är klart att vi har pratat om Jonas. Vi har förmånen att han tränar med oss, men sen får vi se. Jag säger varken bu eller bä.

Stefan Jacobsson utesluter inte comeback för Jonas Lindberg, och testade anfallaren i träningsmatchen mot Öster.
Stefan Jacobsson utesluter inte comeback för Jonas Lindberg, och testade anfallaren i träningsmatchen mot Öster. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stefan Jacobsson tycker att det generellt sett är svårare att att värva spelare i ett sommarfönster, jämfört med under vintern. Under försäsongen får man mer tid med spelaren och att bygga upp matchformen.

– Det kan ta ett par veckor innan de kommer in i det, vilket gör en sommarvärvning mer komplex. Vi får se, både ekonomi och behov är det som kommer styra och avgöra, avslutar Jacobsson.

Det återstår alltså att se hur hösten kommer att se ut, både för Gais och Jonas Lindberg.

GP har sökt Jonas Lindberg för en kommentar.

ANNONS