En leende Larsson med Jordan i förnamn jublar framför publiken på Rimnersvallen.
En leende Larsson med Jordan i förnamn jublar framför publiken på Rimnersvallen.

Jordan Larsson: "Fantastiskt!"

Han drog blickarna till sig på grund av sitt efternamn. Han drog härifrån som en hjälte. Jordan Larsson överträffade alla sagor och räddade segern till Sverige i U21-landskampen mot Georgien.

ANNONS
|

"Går ut och jobba hårt, gör allt vad du kan"

Orden sa förbundskaptenen Håkan Ericson till inhopparen Jordan Larsson. Klockan hade tickat upp på 89 minuter och Georgien hade precis gjort 2–2 i U21-landskampen på Rimnersvallen.

Just då hade Sverige tappat två viktiga poäng i kampen om en plats i EM-slutspelet 2017.

Jordan Larsson jobbade på och hann ha två tillslag på bollen innan domaren blåste för full tid. Den andra av dem säkrade segern för Sverige i sista tilläggsminuten.

– Jag hade en kross till Gustav Engvall som var nära att gå fram också, man brukar inte få så många fler touch på de minuterna, log 18-åringen.

ANNONS

Det var en drömdebut såklart. Eller egentligen var det bättre än en drömdebut. En saga för god för att var sann.

Den förre landslagsstjärnans son i sin första U21-landskamp. Räddare i nöden. Hjälte. Namnet på allas läppar efteråt.

Han satte målet från nära håll efter ett skott från Kristoffer Olsson. På rätt plats vid rätt tillfälle.

När Bohusläningen pratade med Jordan Larsson i tisdags var det inte mycket han visste om Uddevalla eller fotbollen här. När han lämnar oss kommer i alla fall Uddevalla att minnas den här fredagskvällen då "Henkes son" blev Jordan med hela Rimnersvallen. Ja, till och med hela Bohuslän.

Och visst kommer Uddevalla att finnas kvar i Jordan minne.

– Definitivt. Det här kommer att vara ett minne för livet och fansen var väldigt, väldigt bra. Fantastiska, man hör dem mycket. Det är inte en stor arena men de hörs bättre än vissa allsvenska arenor faktiskt, sa Jordan utan att gå in på vilka arenor han menar.

Hade du en tanke på att det kunde blir så här med ett segermål på tilläggstid?

– Det är klart att man drömmer om det. Som anfallare vill du alltid göra mål och speciellt när det är så lite tid kvar. Jag tänkte: Kan jag komma in och avgöra är det fantastiskt, och det lyckades jag göra i dag.

ANNONS

Hur ska ni fira?

– Bara njuta av kvällen och sedan ska alla på semester. Jag ska till Grekland med flickvännen, säger matchhjälten Jordan Larsson.

ANNONS