Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Jumbon chockade slarvigt Grebbestad

Toppen mot botten när serieledande Grebbestad på söndagen mötte jumbon Lerum på bortaplan. Det kunde väl vara gå på ett sätt?

– Tänk så trist det vore om fotbollen var så, säger Matti Demegård efter att hans lag mycket överraskande inte bara tappat en 1–0-ledning utan också till slut förlorat söndagsmatchen med 2–1.

Det började annars bra när Grebbestad efter fint spel i en omställning kom fram på vänsterkanten och tog ledningen efter fem minuter genom Christoffer Söderlund efter en boll i djupled från Jonas Henriksson.

– Ett snyggt anfall och vi börjar också matchen klart godkänt med flera fina anfall just på vänsterkanten.

Flera chanser blev det, bland annat genom Anton Henriksson, men ett bortdömt mål för offside var det närmaste laget kom i det första halvleken. Istället kom en kvittering som en kalldusch - däremot en kvittering efter ett flackt inlägg där en hemmaspelare blev helt fri och kunde göra 1–1 efter 20 minuter.

– Vi blev lite slarviga, inte bara i försvaret utan även i anfallet. Planen var svårspelad, men det gällde fört båda lagen och vi borde vi ha klarat bättre, säger Demegård.

Trots att laget skulle försöka skärpa och variera spelet fortsatte Grebbestad att slarva i den andra halvleken och straffades också när en långboll hittade en hemmaspelare bakom ett passivt försvar.

– Vi var inte tillräckligt ödmjuka inför grunderna i spelet.

Underläget fick Grebbestad att forcera i jakten på minst en kvittering, men laget fick inte till det tryck Matti Demegård hoppats på.

– Närmast var en hörna i slutsekunderna, men där räddade deras målvakt.

– Sett till chanser är vi värda minst oavgjort, kanske till och med en vinst, men sett till spelet som helhet finns det betydligt mer att önska.

Efter en strålande start tog det alltså i alla fall tillfälligt stopp för Grebbestad.

– Det är överraskande att vi inte bara förlorar mot Lerum utan också att vi släpper in två mål när vi sammanlagt bara släppt in tre före den här matchen. Man går inte obesegrad igenom en serie, men det var inte här jag förväntade mig en förlust, säger Grebbestadstränaren som lämande godkänt för Marcus Svensson och Emeka Uche som ersatte Erik Andreasson med 20 minuter kvar.

Nu är Karlstad BK ny serieledare efter 4–0 hemma mot Vårgårda medan Vänersborgs FK efter 2–2 mot Gauthiod är ny tvåa med Grebbestad som trea, alla på 20 poäng.