Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalles kaviar cup 2019. 2021 ställs cupen in för andra året i rad.  Bild: Joel Hansson
Kalles kaviar cup 2019. 2021 ställs cupen in för andra året i rad. Bild: Joel Hansson

Kalles kaviar cup 2021 ställs in

Flera ungdomsturneringar i olika sporter har redan ställts in i sommar. Nu står det klart att även den klassiska fotbollscupen Kalles kaviar cup tvingas fatta samma beslut.

Det var på lördagsförmiddagen som arrangörerna bakom turneringen meddelade beslutet via sin Facebooksida.

"Sedan den dagen vi tvingades ställa in förra årets Kalles Kaviar Cup har vi längtat, planerat och sett fram emot årets cup. Årets cup skulle bli något utöver det vanliga och alla förväntningar skulle uppfyllas. När vi öppnade anmälan som vanligt den 1 oktober såg vi hur anmälningarna strömmade in och ni slog alla tidigare rekord. Det visade tydligt hur stort intresset var att äntligen få komma iväg till oss på västkusten och njuta av härliga sommardagar med laget. Sedan den dagen har vi också tvingats uppleva ett helt år med de utmaningar som pandemin har orsakat,” skriver arrangörerna och fortsätter:

”Vi har lovat lagen att ge besked senast den 1 maj och även om FHM nu äntligen tillåter barn att spela match i närområdet, så kvarstår ändå det faktum att smittspridningen fortfarande är stor, speciellt i vår region. Det återstår endast två månader till första cupdagen och vår bedömning är att vägen tillbaks till att kunna genomföra en säker cup på det sätt vi önskar, är lång. Det viktigaste för oss har hela tiden varit att kunna säkerställa att vi inte riskerar att bidra till ökad smittspridning. Med det som högsta prioritet såg vi slutligen inget annat alternativ än att ställa in årets cup.”

Redan nu finns det planer på att arrangera cupen nästa sommar. Alla lag med spelare födda 2008 och 2009 kan skjuta fram sin anmälan samtidigt som alla lag med spelare födda 2007 och 2006 får sin anmälningsavgift tillbaka.

Kalles kaviar cup arrangeras av Kungshamns IF, Smögens IF, Hunnebostrands GoIF och Bovallstrands IF.