Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kristian Legiec, Albert Hiseni, Fehim Smaljovic och Fredrik Söderqvist i en diskussion under matchen mot Nacka Juniors. Bild: Erik Weiefors

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Kampen i centrum under klassiskt kamratmöte

På lördagen visade IFK Uddevalla klassen. Men i söndagens klassikermöte räckte insatsen inte till seger.

Det var efter en trevande inledning som IFK Uddevalla futsal fick fart under fötterna, adress på passningarna och riktning på skotten. Underläge 1–2 vändes till 7–2 mot Nacka hemma i Agnebergshallen på lördagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Intensiteten följde med in i helgens andra match, ett kamratmöte i Göteborg.

IFK Göteborg mot IFK Uddevalla är så nära ett klassikermöte vi kan komma i svenska futsal. Mästarna från 2015 och 2016 mot laget som fått lyfta SM-pokalen de senaste två åren.

Söndagens drabbning levde upp till förväntningarna, i alla fall sett till dramatiken. Det svängde fram och tillbaka när lagen bytte ledningen mellan varandra. Till slut fick lagen en poäng var, men det kunde ha gått hur som helst.

– Det är en besvikelse för vi släpper in alldeles för enkla mål, säger IFK Uddevallatränaren Hector Maravilla.

Vände på vändningen

Fredrik Söderqvists tidiga ledningsmål höll inte länge och snart hade Nima Kadivar och Mouhammed Omeirat ordnat 2–1 till hemmalaget i Prioritet Serneke arena.

Då var det IFK Uddevallas tur att vända på matchen. Granit Berisha och Fehim Smajlovic fixade 2–3 till halvtidsvilan.

Den ledningen höll inte länge. Efter missförstånd mellan Mergim Berisha och Robin Armandt kunde Göteborg kvittera enkelt.

Ribbskott i slutet

Efter ett antal skottläge och några fina räddningar från IFK Göteborgs Christopher Solberg kom ledningsmålet – men det var hemmalaget som tog tillvara på ett kontringsläge där de gjorde 4–3.

Fredriks Söderqvists andra mål i matchen gav likaläge igen. I matchens slutskede träffade Kristian Legiec ribban när Göteborg spelade utan målvakt och Pascal Olsson blev utvisad. Det var som vilda västern under de sista skälvande minuterna och sekunderna.

"Fick slita för våra mål"

Det blev dock inga fler mål och båda lagens reaktioner vittnade om besvikelse.

– Det är små marginaler och tyvärr går Kristians skott i ribban, men vi tappar inte poängen där. Vi fick slita för våra mål, spelade stundtals bra och stundtals dåligt. Sedan gör Blåvitt det bra, det här var en av de bättre matcherna i SFL i år där de verkligen står upp och spelar ut, säger Hector Maravilla som tycker att hans lag hade tillräckligt med chanser för att vinna.

I den superjämna tabelltoppen slog Borås AIK Örebro FC under söndagen och fyra topplag ligger inom tre poäng, dock har lagen inte spelat lika många matcher. Här hittar du tabellen.

– Det är spännande för publiken och det är det som är charmen med den här sporten. Nu får vi titta bort från tabellen och försöka att vinna alla våra matcher, för vi har det inte i egna händer längre, säger Maravilla.

Den rafflande futsalligan fortsätter, för IFK Uddevallas del, med bortamatchen mot Halmstads BK nästa helg.

Fakta: Matchen

Svenska futsalligan

IFK Göteborg–IFK Uddevalla 4–4 (2–3)

Mål: 0–1 Fredrik Söderqvist, 1–1 Nima Kadivar, 2–1 Mouhammed Omeirat, 2–2 Granit Berisha, 2–3 Fehim Smajlovic, 3–3 Jesper Nilsson, 4–3 Pascal Olsson, 4–4 Fredrik Söderqvist

Publik: 225