Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexandra Josefsson, målvakt i IK Rössö, svarade för en fin insats i bortamötet mot Qviding. (Arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson
Alexandra Josefsson, målvakt i IK Rössö, svarade för en fin insats i bortamötet mot Qviding. (Arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson

Kanoninsats av Josefsson – räddade Rössö mot toppkonkurrenten

Ny stark kollektiv insats, bra målvaktsspel och andra raka segern. Det pekar uppåt för IK Rössö.
– Nu hackar vi på i toppen. Vår målsättning är att vinna serien, säger Rössömålvakten Alexandra Josefsson.

På lördagseftermiddagen ville Rössö bygga vidare på den positiva trenden som startade vid 5–0-segern hemma mot Lödöse/Nygård senast.

Rössö fick annars en riktig drömstart mot Qviding på Valhallas konstgräsplan i Göteborg. Redan i den fjärde matchminuten gjorde Klara Johansson 0–1 efter en fast situation.

Efter ledningsmålet tog hemmalaget över spelet mer och mer och hade stort bollinnehav. Det dröjde dock en halvtimme innan Qviding kunde få in kvitteringen genom Amanda Harlin.

Fler mål blev det inte i den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Qviding att vara det spelförande laget, men Rössö försvarade sig riktigt bra och Alexandra Josefsson i målet svarade för avgörande räddningar.

Istället kunde gästerna återta ledningen kvarten in i andra. Mittbacken Ellen Alström bröt ett hemmaanfall och slog en fin boll bakom backlinjen. Där dök Emma Karnström upp och satte bollen säkert i mål.

I den 82:a minuten kunde Klara Johansson fastställa slutresultatet till 1–3 efter en fin framspelning av Emma Karnström.

Däremellan hade Jennifer Davidsson och Stella Ullberg varsitt läge, men målen uteblev.

– Vi ryckte upp oss i andra halvlek och tog tre mycket viktiga poäng. Nu hackar vi på i toppen. Vår målsättning är att vinna serien, berättar Alexandra Josefsson.

Vad var nyckeln till segern?

– Kollektivet. Vi kämpade till oss tre poäng i dag, vi slet och kämpade för varandra i 90 minuter. Det var kul att se, säger målvakten som svarade för en kanoninsats mellan stolparna.

– Jag fick göra några jätteräddningar och det är jag nöjd med. Det är alltid lika roligt att kunna hjälpa laget med mina räddningar, säger 29-åringen.

"En jätteviktig seger"

Tränaren Niklas Christensson är glad över andra raka segern.

– En jätteviktig seger för vår del. Qviding borta är en jättetuff match. Spelmässigt är vi inte riktigt nöjda med vår första halvlek. Vi kom fel i positionsspelet. I andra såg det bättre ut och vi hade bättre koll på våra positioner och skapade mer framåt, säger Rössötränaren efter matchen.

I och med bortasegern delar nu Rössö andraplatsen med Rävåsen. Upp till serieledaren Alingsås är det nio poäng.

Kommande lördag tar Rössö emot Hertzöga BK på Rimnersvallen. Kommer tredje raka segern då?

Matchfakta

Division 1 södra omgång 12

Qviding FIF–IK Rössö 1–3 (1–1)

Målen: 0–1 (4) Klara Johansson, 1–1 (30) Amanda Harlin, 1–2 (60) Emma Karnström, 1–3 (82) Klara Johansson