Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Victoria Bergquist gjorde en stark höst för Rössö. Hennes nya knäskada är ett tungt tapp för division 1-klubben från Uddevalla. Bild: Janne Johansson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Karriären kan vara över för talangen Victoria Bergquist

Victoria Bergquist är bara 20 år och talangfull som få. Men nu råder läkarna henne att avsluta fotbollskarriären.
– Jag har varit väldigt ledsen, säger hon.

Fyra operationer på lika många år.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Skadorna har förföljt Victoria Bergquist. Den senaste operationen var den 6 november och efteråt fick hon värsta tänkbara besked: att läkarna råder henne att sluta spela fotboll.

Hennes högra knä är trasigt.

– Såklart är det tråkigt. Jag har varit väldigt ledsen, men samtidigt förstår jag hur läkarna tänker. Jag har haft en väldig otur med skador och måste vara rädd om min kropp, säger Victoria Bergquist.

Inhopp i allsvenskan

20-åringen från Fjällbacka spelade med Rössö under den gångna succésäsongen. I somras värvades hon från Kopparberg/Göteborg som hon tillhörde från 2015. Bland annat gjorde hon ett inhopp i allsvenskan.

– Fotbollen har varit en så stor del av mitt liv. Jag har spelat sedan jag var åtta år. Därför känns det fruktansvärt att inte få göra det jag tycker är så himla roligt.

"Har ett litet hopp"

Victoria Bergquist berättar att läkarnas dom har varit tufft mentalt: kännedomen att hon kanske inte kan spela fotboll mer.

– Men något inom mig säger att jag kan spela fotboll igen. Jag har ett litet hopp att komma tillbaka. Fast just nu är min första prioritet att knät jag opererade senast ska bli bra och sedan får vi se vad som händer.

Lång rehabilitering väntar

Klart är att Rössö-backen missar nästa säsong. Minst nio månader av rehabilitering väntar.

– Fotbollen har betytt jättemycket för mig. Den har gjort att jag har utvecklats otroligt mycket som person och som spelare. Jag har fått lära känna så många fina människor.

Hon fortsätter:

– Jag är också tacksam över att jag har fått spela på så olika nivåer. Att jag fått uppleva allt från allsvenskan till division 4 med Bullaren.

Oturen fortsatte

I somras kom hon tillbaka efter ännu en skada.

– Nu finns det inget mer att skada. Peppar, peppar. Jag har gjort mina operationer och det känns som att jag hamnat rätt i Rössö, sa hon då.

Men skadehelvetet fortsatte att förfölja henne.

– Jag glömde väl att knacka i trä när jag sa ”peppar, peppar”, säger hon och skrattar till.

Trots det tunga beskedet från läkarna – att de råder henne att avsluta fotbollskarriären – väljer hon att se positivt på framtiden.

– I allt ont kanske nya dörrar öppnas. Jag kan inte bara hänga läpp utan måste också se framåt.