Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nanna Jansson har spelat tio landskamper för Sverige och gjort två mål. Bild: Bildbyrån

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Klart: IFK Uddevalla värvar historisk spelare

IFK Uddevalla har gjort klart med landslagsspelaren Nanna Jansson – Sveriges första kvinnliga utlandsproffs i futsal.

Det var i oktober som Nanna Jansson blev Sverige första kvinnliga utlandsproffs i futsal. Under hösten har hon spelat för italienska Olimpus Roma.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

25-åringen flyttade nyligen hem till Sverige och hemstaden Borås. Under den senaste veckan har hon tränat med IFK Uddevalla och skrev på under tisdagskvällen.

– Det känns lite pirrigt och spännande, men samtidigt superkul. Det är skönt att jag har hamnat i en så bra miljö som den i IFK Uddevalla, säger Nanna Jansson.

Vill utvecklas

Landslagsspelaren har känt sig välkommen från första stund i klubben där hon tror att hon kan utvecklas ytterligare. Nanna Jansson upplever att IFK Uddevalla haft bra träningar och att tränaren Lalo Rojas kan utveckla henne som futsalspelare.

– Det kände jag redan på första träningen under uppvärmningen. Han var på mig direkt och sa att jag kunde göra en mottagning annorlunda. Jag gillar att få reda på vad jag behöver träna på. Det saknade jag lite i Italien där jag inte kunde kommunicera så bra med tränaren på grund av språket, säger Nanna Jansson.

Tror på SM-guld

Och hon är inte blyg när hon får frågan om vad IFK Uddevalla kan uppnå den här säsongen.

– Personligen hoppas och tror jag på ett SM-guld. Annars hade jag inte skrivit på. Jag har bara varit i IFK Uddevalla i en vecka, men känner redan att vi har en jämn trupp och bra konkurrens i laget som kan leda långt.

Nanna Jansson har skrivit på för resten av säsongen. Hon beräknas att göra debut i nästa match när IFK Uddevalla möter Herrestad i RFL södra Götaland den 13 januari.