Klart: Pablo Andersson åter i IFK Uddevalla

2011 var Jörgen Ericson tränare för IFK Uddevalla som vann division 3. Då med Pablo Andersson i laget. Nu är båda två tillbaka på Kamratgården.

ANNONS
|

Det har varit på gång ett tag, men nu är det helt klart och officiellt. Pablo Andersson kommer att spela för IFK Uddevalla under kommande säsong. Och dessutom får han en ledarroll.

Mittfältaren fyller 35 år senare i vår och lämnade Oddevold efter förra säsongen. Nu blir det en nygammal Uddevallaklubb som knyter till sig Andersson.

– Skönt att komma fram till en lösning som passar båda parterna och kul att vara med i ett lag med så många duktiga spelare. Vi ledare har samma tänk, säger Pablo.

Han spelade för IFK Uddevalla under 2011 och halva 2012. Det första året blev det serieseger i division 3 under tränaren Jörgen Ericsons förra sejour i IFK.

ANNONS

– Han är en oerhört viktig del, inte bara som spelare utan som ledare med. En jättebra kille och det ska bli skoj att jobba med honom igen, säger Ericson som också tränade Pablo under sin tid i Oddevold.

I en förhållandevis ung trupp kommer Pablo Anderssons rutin att var vikig. Han ska fylla rollen som spelande assisterande tränare och vara ledarstabens förlängda arm på planen.

– I första hand blir det ett mentorskap. Sedan kan jag se detaljer från planen som tränarna inte ser eller hör från sidan. Ett långsiktigt tänk är att jag ska utvecklas i föreningen och så småningom ha en ren ledarroll, säger Andersson som har skrivit på för ett år.

Ledare var han förresten redan i IFK Uddevalla. Sedan ett år tillbaka tränar Pablo sonens pojklag, de som är födda 2008.

Som spelare har han gjort sig känd som en hårt arbetande mittfältare som vårdar bollen.

– Jag känner att jag har kvar drivet att vinna. Det blev IFK för att jag ville spela på så hög nivå som möjligt. Målet är att ta serien, säger han.

– Vi vet vad vi får och Pablo har en hög lägstanivå. Jag är jättenöjd med att ha fått hans ledarskap på och vid sidan om planen, En oerhört klok spelare som vinner boll centralt på mitten. Han är navet som kan styra och ställa, säger Jörgen Ericson redan känner sig nöjd med spelarna han har att tillgå i truppen.

ANNONS

– Vi har många unga som visar framfötterna. Vi letar alltid efter bra spelare och då ska det var spetsspelare, men det är inget som är akut. Fönstret är öppet till den 31 mars och vi håller ögonen och öronen öppna. Vi har en bra bemanning, fortsätter Ericson.

IFK Uddevalla har också bra ställt på målvaktssidan. Magnus Adamsson är visserligen tumskadad för tillfället men med Craig Stephenson, junioren Filip Skarin i truppen samt Joakim "Bellman" Andersson (klubblös i fotbollen, tillhör IFK Uddevalla i futsal) i träning ser det bra ut.

Fakta: IFK Uddevallas ledarstab 2017

Tränare: Jörgen Ericson

Assisterande tränare: Tony Fylksjö

Spelande assisterande tränare: Pablo Andersson

Lagledare, massör och materialare: Michael "Biffen" Olsson

Målvaktstränare: Ännu inte tillsatt, men Jörgen Ericson meddelar att det kommer att skeinom kort.

Sjukgymnast: IFK Uddevalla samarbetar med Stefan Vennberg och Mathias Björkman kring den frågan.

ANNONS