Klubbens uppmaning till Robin Söder: ”Ta ut ungen i förtid”

Robin Söder från Orust meddelade nyligen att han lämnar IFK Göteborg. Nu berättar han enligt GT för BBpodd om tiden i det belgiska klubblaget Lokeren där han och hans flickvän pressades att tidigarelägga förlossningen av deras barn för att Söder inte skulle missa en fotbollsmatch.
– Vi ville inte göra det, jag missade matchen – och efter det var jag rökt, säger Söder.

ANNONS
|

Det var säsongen 2017 som Orustsonen Robin Söder flyttade till Belgien och klubblaget Lokeren efter en framgångsrik tid i Danmark och dessförinnan i IFK Göteborg.

Men sejouren i Belgien blev inte som anfallaren och hans familj hade tänkt sig.

Dels flög det inte riktigt för Robin Söder rent fotbollsmässigt, men det stöttes även på en del utmaningar utanför planen.

Framför allt var det en händelse som stack ut lite extra och som också kom att påverka Robin Söders framtid i Lokeren.

Söders flickvän Frida var gravid med parets tredje barn och förlossningen var beräknad samma dag som Söder och Lokeren hade match. Det var inte en tajming som klubben uppskattade. Det berättar Robin Söder nu för BBpodd, enligt GT.

ANNONS

– Allt var bra tills Siri skulle födas på våren. Vi hade match på lördagen, men de tyckte att jag skulle åka in på torsdagen och be doktorn ta ut barnet, så att jag kunde vara med på lördagen. Vår assisterande tränare tyckte: ”Vadå, det är väl ingen fråga? Be dem ta ut ungen på torsdagen i stället för på lördagen.” Men jag sa att det funkar inte riktigt så för oss. Min sambo tyckte inte att det var den bästa idén, säger Robin Söder.

”Sen var jag rökt”

Robin Söder och hans flickvän Frida gick inte med på att tidigarelägga förlossningen. Klubbens förtroende för Söder förändrades direkt.

– Jag missade matchen och sen var jag rökt. Efter det var jag in och ut i laget. Jag fick spela en del på bortaplan, men inget på hemmaplan och någon gång satt jag på läktaren. När det var några veckor kvar på säsongen var det mer eller mindre klart att jag skulle få lämna, jag kunde kolla mig om efter något annat, säger Robin Söder till BBpodd.

Säsongen 2018 var Robin Söder tillbaka i IFK Göteborg igen.

Nu har Söder, som numera bor i Trollhättan, meddelat att hans tid som spelare i Blåvitt är över. Anledningen är den skadeproblematik han dragits med och kanske är även karriären slut.

ANNONS

– Som det känns nu, ja. Om du frågar mig i februari så kanske jag har ett annat svar, men som det ser ut nu så är jag nöjd med fotbollen. Kroppen har sagt ifrån och frågan är om man ska fortsätta misshandla den. Jag tror att det räcker, har Robin Söder sagt i en intervju med Göteborgs-Posten.

ANNONS