Anna Holmqvist har startat i alla seriematcher den här säsongen, men blev skadad senast och missar mötet mot Friscopojkarna.
Anna Holmqvist har startat i alla seriematcher den här säsongen, men blev skadad senast och missar mötet mot Friscopojkarna. Bild: Håkan Fredriksson

Knivig uppgift för skadedrabbat Rössö

Gapet till serieledarna är redan stort. Samtidigt är nyckelspelaren Anna Holmqvist skadad.
– Det är frustrerande att inte få spela, säger hon.

ANNONS

Rössö vann division 1 norra Götaland i fjol och fick kvala till Elitettan där de gick bet mot BP.

I år skulle det bli en favorit i repris (serieseger), men Uddevallalaget har redan halkat efter och ligger åtta poäng bakom tabellettan Alingsås.

Och på fredag kväll kommer Rössö med en sargad trupp när de tar emot Friscopojkarna från Herrljunga. Bland annat saknas nyckelspelaren Anna Holmqvist som skadade sig i helgen efter ett motlägg.

– Det suger att sitta bredvid och inte kunna hjälpa laget på planen, säger Anna Holmqvist.

Tror på sitt lag

Mittfältaren har gjort två mål på fem matcher (flest i laget tillsammans med Emma Karnström) och kommer att bli ett avbräck för Rössö.

ANNONS

– Det är frustrerande att inte få spela. Å andra sidan har jag full tillit till laget och förhoppningsvis är jag tillbaka till nästa match när vi möter Skövde.

Ni har redan sju poäng upp till Alingsås. Hur ser du på det?

– Serien är lång och vi tar en match i taget. Jag tänker inte så mycket på de andra lagen eller hur tabellen ser ut.

Så tåget har inte gått ännu?

– Nej. Vi är helt inställda på att ta en match i taget. Det är allt vi kan påverka.

Hur ser du på era chanser mot Friscopojkarna?

– De är goda även om vi aldrig har mött dem tidigare. Men spelar vi som vi kan, då kommer vi att vinna över dem, säger Anna Holmqvist.

Inför matchen:

IK Rössö–IK Friscopojkarna

Division 1 norra Götaland

Fredag, 19.30, Rimnersvallen

Spelarstatus: Mathilda Eljas (sjuk), Rebecka testas på torsdagsträningen (knäskada), Linnea Gustafsson (knäskada), Anna Holmqvist (benskada). Annars är alla tillgängliga.

Tränarkommentar: ”Vi ska spela ett snabbt passningsspel längs marken med mycket rörelse. Då tror jag att vi kommer att vinna”, säger tränaren Niklas Christensson.

ANNONS