Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christoffer Söderlund blev Grebbestads ende målskytt borta mot Gauthiod på söndagen.  Bild: Håkan Fredriksson
Christoffer Söderlund blev Grebbestads ende målskytt borta mot Gauthiod på söndagen. Bild: Håkan Fredriksson

Krisen djupare för Grebbestad efter femte raka förlusten

Division 2-säsongen hade inte kunnat börja på ett sämre sätt för Grebbestad. Laget åkte på femte raka förlusten på söndagen när Gauthiod från Grästorp blev för svårt.

Efter fyra inledande förluster i seriespelet letade Grebbestad efter ett trendbrott när laget ställdes mot Gauthiod på söndagseftermiddagen.

Men i stället för årets första poäng fick gästerna lämna Grästorp med ytterligare en förlust i bagaget.

Hemmalaget gjorde både 1–0 och 2–0 i den första halvleken innan Christoffer Söderlund kunde reducera precis före halvtidsvilan.

Men närmare än så kom inte Grebbestad. I stället kunde hemmalagets Carl Lext göra matchen sista mål och fastställa slutresultatet till 3–1 på tilläggstid.

”Vi släpper in mål för enkelt”

– Jag tycker det är en jämn match. De gör två mål och vi hamnar i underläge. Vi försöker jaga en kvittering och gör sedan 2-1 innan halvtidsvilan. Och det var gött. I andra fortsätter vi att jaga en kvittering men skapar inte speciellt mycket, tyvärr, säger Markus Svensson, lagkapten i Grebbestads IF.

– Det känns som om vi släpper in mål för enkelt. Det kände vi var problemet: De gör mål fast att de inte skapat något egentligen, säger han.

Markus Svensson, lagkapten i Grebbestads IF. Arkivbild. Bild: Thomas Bennelind
Markus Svensson, lagkapten i Grebbestads IF. Arkivbild. Bild: Thomas Bennelind

Förlusten var Grebbestads femte raka i inledningen av årets division 2-säsong. Laget ligger därmed kvar under nedflyttningsstrecket.

Vad menar du laget behöver göra för att kunna vända förlusttrenden?

– Det ska vi nog diskutera ihop mer i kväll. Just nu känner jag att vi måste få till defensiven först och främst. Vi får inte släppa in de här första målen eller mål över lag. Släpper man in tre till fyra mål varje match så måste vi också göra fyra-fem mål för att vinna. Så vi får noga börja där. Får man till det så tror jag lite av det andra kommer också, säger Markus Svensson.

– Det är hårt jobb nu. Och det gäller att stå upp när det blåser, konstaterar han.

Har truppen fortsatt förtroende för huvudtränaren Jonas Björk?

– Ja, sådana tankebanor eller funderingar har vi inte överhuvudtaget. Utan vi försöker göra det tillsammans. Vi försöker hela tiden att jobba som en enhet mellan spelare och tränare som ska vända det här tillsammans.

I nästa omgång ställs Grebbestad mot IFK Tidaholm på hemmaplan.

Match mot Tidaholm på hemmaplan

Tidaholm ligger strax ovanför Grebbestad i serietabellen med en oavgjord match mot Skövde i bagaget - i övrigt fyra förluster.

– Det blir lite av en måstematch. Mot Tidaholm som det inte heller har gått så bra för så måste vi ta poäng. Det är viktigt för självförtroendet också. I fotboll och lagsport sätter det sig i huvudet när man kämpar och försöker men inte når hela vägen fram. Och då blir det lätt en ond spiral, säger Markus Svensson.