Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stefan Kristensson, tränare i Orust FC. Bild: Håkan Fredriksson

Kristensson varnar för Gauthiods offensiv

En poäng kan betyda mycket. Som självförtroende och lugn till laget.
– Vi studsade tillbaka bra, säger Orusttränaren Stefan Kristensson inför söndagens match mot Gauthiod.

1–1 hemma mot Skövde var en poäng som Orust FC, nykomlingarna i division 1, hade räknat med. Efter starten på säsongen med tuffa matcher mot Göteborgs DFF och Alingsås United var det bra för lagets självförtroende att spela hem årets första poäng.

Tränaren Stefan Kristensson tyckte laget gjorde en stark prestation att komma tillbaka från underläge. Samtidigt finns det ett tålamod i klubben som spelade i division 1 säsongen 2017 också.

– Det märks att det är andra gången som klubben är på den här nivån. Vi hetsar inte upp oss för att vi hade en dålig prestation, säger han.

Koll på offensiven

I omgång fyra väntar bortamatch mot Gauthiod som hittills vunnit två av tre matcher.

– Ett tungt lag med en bra offensiv. Vi måste vara vaksamma och hålla koll på Ida Mörk och Josefin Andersson. Klarar vi det kan vi ta poäng mot dem också.

På minuskontot fortsätter skadorna att gäcka Orust. Julia Skoglund och Olivia Engström är de senaste som klivit in i sjukstugan.

– Vi är halta och lytta tyvärr. Jag har aldrig varit med om det någon gång förut och det är en annorlunda situation. Nu har andra spelare fått ta mer ansvar och de yngre har klarat det bra, säger Stefan Kristensson.