Kristian Legiec blev IFK Uddevallas bästa målskytt på Cypern med tre mål. Här gratuleras han av Emilio Rossi, Marcus Gerd, Fredrik Söderqvist och Albert Hiseni.
Kristian Legiec blev IFK Uddevallas bästa målskytt på Cypern med tre mål. Här gratuleras han av Emilio Rossi, Marcus Gerd, Fredrik Söderqvist och Albert Hiseni. Bild: Erik Weiefors

Kristian Legiec: "Vi har för mycket respekt"

Albert Hiseni och Kristian Legiec vände på matchen åt IFK Uddevalla. Men det räckte ändå inte till poäng mot Mostar.
– En besvikelse, säger tvåmålsskytten Legiec.

ANNONS

Det var en märklig futsalmatch som spelades mellan IFK Uddevalla och Mostar. Totalt tolv mål där fem av dem kom i ett mål utan målvakt. Mostar lyckades till och med göra ett självmål från offensiv planhalva.

Det svängde fram och tillbaka. Fyra raka IFK-mål gav ledning med två. Sedan sex raka från Mostar till 8–4. Starten då det bosniska laget tog ut målvakten ställde IFK helt.

– Det var jobbigt och innan vi fick rätt på det så stod det 2–0. En tuff början men vi fick fatt i dem ordentligt sedan. Då fick de inte så mycket chanser, säger Kristian Legiec som satte både 2–2 och 3–2.

ANNONS

"Trodde att vi hade vunnit"

Albert Hiseni gjorde IFK:s första mål och spelade fram Legiec till det tredje.

– Det tog några minuter att komma in i det men sedan var det jättebra och vi fick utdelning, berättar Hiseni som fick vara lagkapten i skadade Granit Berishas frånvaro.

Ett aggressivare försvarsspel tvingade Mostar att behålla sin målvakt i målet. Men i den andra halvleken fick de vänt på matchen och då kunde IFK inte komma tillbaka igen.

– Jag vet inte om folk trodde att vi hade vunnit? Vi blev för bekväma och gjorde för enkla misstag när vi skulle dödat matchen, säger Albert Hiseni.

– En besvikelse och katastrof. Jag måste kolla på videon vad det var som hände. Alla verkade förvirrade och de som kommer in från bänken måste veta vad de ska göra. Vi har spelat ett tag nu och mött bra spelare förut. Vi har för mycket respekt, vågar inte spela vårt spel och jag vet inte varför, säger Legiec.

Ett lag som ska vinna SFL

Totalt blev det två förluster och en seger i Main round. A & S Pescara slog Apoel i den sista matchen med 6–1 och vann enkelt hela gruppen på maximala nio poäng. IFK Uddevalla slutade sist, på samma poäng som Apoel och Mostar, men med sämre målskillnad.

ANNONS

Det var spelarna inte nöjda med efter slutsignalen på lördagen.

– Det är surt. Vi ledde och tappade, därför hamnar vi sist i tabellen när vi borde blivit tvåa. De ska inte göra åtta mål på oss och jag är väldigt besviken, säger Albert Hiseni.

Kristian Legiec delar besvikelsen.

– Jag får komma hem och tänka igenom hela veckan, då är det nog lärorikt. Om vi vinner SFL – som vi ska göra med det här laget – så får vi se nästa år om vi har lärt oss något, säger Kristian Legiec och meddelar att han kommer att spela i IFK Uddevalla hela den kommande säsongen.

Det trots att han bor i Malmö.

– Jag pendlar med tåg eller bil och det kan bli flyg till bortamatcherna. I veckorna blir det kanske någon träning, sedan ska jag träna med FC Rosengård också, säger han.