Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Kristoffer Björks resa från Ö till O

Målvakten Kristoffer Björk har bytt Örgryte mot Oddevold för att utvecklas som spelare.
– För att bli en riktigt bra målvakt behöver man spela matcher, säger nyförvärvet som nu får möta sin gamla klubb.

I helgen vann Oddevold med 6–0 mot Onsala BK. Redan på onsdagen väntar nästa träningsmatch och återigen är det ett rödklätt Göteborgsgäng som står på andra sidan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Superettanklubben Örgryte IS tar emot på Valhalla IP och det är deras "genrep" inför Svenska cupens gruppspel som börjar i mitten av februari.

Bestämt att Björk står

Matchen blir speciell för Rasmus Andernil Bozic och Kristoffer Björk som varit i "Sällskapet" tidigare. Målvakten Björk fick stå en halvlek mot Carlstad United (3–3) och sitta bänk under hela matchen mot Onsala. Nu får han chansen att spela 90 minuter mot Örgryte, det har Oddevolds ledarstab redan bestämt.

I Öis, som han tillhörde mellan 2015 och 2018, blev det inte många seriematcher, däremot två utlåningar till Grebbestad (hösten 2016) och Skoftebyn (hösten 2018) i division 2.

– Det har i princip inte blivit några matcher alls i Öis. Nån mot Oskarshamn och nån i Svenska cupen och det finns såklart många anledningar till det. Att Stojan Lukic är en grym målvakt är en av dem, säger 24-årige Kristoffer Björk som är nöjd med sin första månad som Oddevoldspelare.

– Vi har inte varit så många på träningarna men jag klickar bra med alla och trivs i Uddevalla. Jag är otroligt taggad på att spela match och det är klart att det känns lite extra att möta Öis efter fyra år i klubben. Det kommer att bli riktigt kul att träffa mina gamla kompisar, säger målvakten som till vardags är elevassistent på Äsperödsskolan.

Vill hitta formen – och vinna

Hur ska det bli att spela mot Örgryte?

– Försäsong är alltid försäsong där det handlar om att hitta formen men match är alltid match och då handlar det om att vinna.

Onsdagens träningsmatch blir nu Björks första hela match för året, och en chans till en första vinst.

– För att bli en riktigt bra målvakt behöver man spela matcher. Det är svårt att träna på matchsituationer och stor skillnad mot att spela vecka in och vecka ut.

Carlsson har Öis i hjärtat

I Oddevold vet de vad som ska till för att lyfta målvakten till nästa nivå.

– Han är ambitiös och vill mycket med sin fotboll. Det han behöver är att spela matcher eftersom han inte spelat så mycket. Det kommer att bli bra, säger Oddevoldtränaren Janne Carlsson som själv har en stark relation med Örgryte IS.

Carlsson började spela fotboll i Öis som nioåring och var kvar ända till junioråldern. Efter det har han verkat som ungdomstränare, A-lagstränare, sportchef och suttit i valberedningen. Totalt har Janne Carlsson varit i klubben i 25 år.

– Det är mitt lag i hjärtat där jag känner många spelare, ledare, supportrar och styrelsemedlemmar. Jag är Öisare, kommer alltid att förbli Öisare och klubbmärket kommer jag alltid att älska. Jag har mött dem några gånger och det kommer alltid att vara speciellt.

Hur ser du på utmaningen att möta ett lag från superettan?

– En jätterolig match för våra killar. De kommer säkert att ställa upp med ett ordinarie lag och har såklart en bredare trupp än vi har vilket kommer att märkas mot slutet. Det blir tufft men roligt, säger Janne Carlsson.

Matchen sänds i samarbete med Göteborgs-Posten och du kan se den via länken här under: