Slickar såren i Spanien. Skadedrabbade Oddevold åker till Benidorm på träningsläger.
Slickar såren i Spanien. Skadedrabbade Oddevold åker till Benidorm på träningsläger.

Lägret ska läka och länka ihop Oddevold

En möjlighet att läka skador. En chans att svetsa samman truppen. Oddevold åker bort för att hitta rätt.

ANNONS
|

Efter några veckor med en sargad trupp och några mindre bra resultat i träningsmatcherna tar Oddevold en paus från matchandet – och kylan i Sverige.

På tisdagseftermiddagen åker Oddevolds A-trupp med 21 spelare och fyra ledare till Benidorm på den spanska östkusten.

Under sex dagar har de lika många träningspass inplanerade. Dessutom finns tid för teambuilding och andra aktiviteter för att svetsa ihop truppen som har tolv nyförvärv inför säsongen 2017.

– Det är en ny grupp och har varit stor omsättning av olika anledningar. Det tar tid innan allt sätter sig, men känns positivt med en spännande trupp inför årets seriespel, säger Oddevolds tränare Jonas Rehnberg.

ANNONS

Oddevold har ingen match under lägret utan bara träningar. Under de senaste veckorna har de spelat flitigt med i stort sett två matcher per vecka, det i en period med många skador.

Nu kommer chansen att läka slitna kroppar.

– Robin Jansson var med på bänken senast utan att spela. Sedan ska ”Mido” (Mahmoud Al Mouti), (Daniel) Krezic, Adam (Engelbrektsson) och (Eric) Kallberg kliva in i full träning den närmaste tiden. Det är ett antal spelare på väg tillbaka och på så sätt kommer lägret i rätt tid, berättar Rehnberg.

Rapporten för de närmaste dagarna säger dryga 15 grader i Benidorm.

– Det är bra förutsättningar och vi kan stanna upp och ha diskussioner utan att frysa. Det behöver inte gå i 180 knutar hela tiden utan vi har tid för lärande i alla delar av spelet.

Tobias Mikaelsson åker inte med laget av privat skäl. Även Alexander Hedlund stannar hemma då han nyligen kommit tillbaka från en lång resa under vintern. Han kommer också inledningsvis att träna med Svane som Oddevold har ett utlåningsavtal med. Det innebär att Hedlund plus ytterligare några spelare kan spela med båda föreningarna.

På söndag åker Oddevold hem igen och sedan väntar Carlstad United den 1 april och norska Askers IF veckan efter. Den sistnämnda matchen blir genrep då Oddevold har premiär borta mot Assyriska BK den 16:e.

ANNONS

Jonas Rehnberg tycker att det ska bli skönt att komma in i seriespelet. Speciellt efter förlusten mot IFK Uddevalla senast.

– Alla var missnöjda med vår kollektiva prestation. Vi ger bort de två första målen där vi måste kunna agera på ett bättre sätt. I andra halvlek viker vi ned oss mentalt och de kan spela ut. Det blir en lärdom för oss.

ANNONS