Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Håkan Fredriksson

Lång måltorka för Oddevolds stjärnanfallare

Under vårsäsongen var Liridon Selmani en av de vassaste målskyttarna i division 1. Men under hösten har målen uteblivit.
– Jag är jättebesviken, säger han.

Under början av säsongen gick Oddevold som tåget och laget såg ut att kunna slåss om en topplacering. Men trenden vände. Poängen slutade trilla in och laget rasade i tabellen.

– Jag anser att Oddevold är ett av de bästa lagen i division 1 och jag tror att hela laget känner sig besvikna över säsongen. Vi kände att vi verkligen hade chansen att nå en kvalplats den här säsongen, säger Oddevolds stjärnanfallare Liridon Selmani.

"Varit tufft mentalt"

För Selmani ramlade målen in match efter match under våren och han låg högt upp i skytteligan. Under höstsäsongen tog det stopp. Senaste målet för Selmani kom i höstens premiärmatch mot Eskilsminne i augusti.

– Jag är jättebesviken. Jag skulle ju vinna skytteligan och slå in 14-15 mål under höstsäsongen också. Det var mitt mål, säger han.

Han menar att det under hösten har låst sig. Trots många försök att vända på trenden så har målen inte kommit.

– Hade någon sagt till mig i våras att jag inte kommer göra mål under höstsäsongen så hade jag inte trott på det. Det har varit tufft mentalt men jag är tacksam över att jag har fått fortsatt förtroende av Janne (Carlsson), säger han.

Känner ett ansvar

Att laget inte haft en kontinuerlig startelva tror han har påverkat både lagets höstsäsong men också hans eget spel. Annars har han svårt att sätta fingret på vad som gått snett.

– Hade jag haft svaret på varför det blivit såhär så hade målen börjat ramla in nu. Jag har inte blivit en sämre fotbollsspelare bara för att jag inte gör mål just nu.

Han känner också ett stort ansvar för laget att han ska göra mål och att det blivit en trygghet för laget att det är han som ska avgöra matcherna.

– Det har blivit en grej i Oddevold. Jag har gjort fjorton stycken mål. Den som är näst på tur i Oddevold har gjort tre. Såklart känner jag ett ansvar.

"Viktigast var vinsten"

I matchen mot Ljungskile kom en efterlängtad seger. Tre poäng som tog Oddevold en bit från bottenstriden och från kvalplatsen.

– Det kändes jättebra. Det viktigaste var segern och att det var mot LSK var bara en bonus. Samtidigt känner jag att det är surt att jag inte gjorde något mål. Jag är en målgörare och vill avgöra, säger han.

På lördag väntar bortamatch mot bottenlaget Husqvarna. En måstematch för laget som inte underskattar sin motståndare.

– Division 1 är en väldigt jämn serie och allt kan hända. Vi måste gå in och göra en bra match för vi kan inte nöja oss med en poäng den här gången, säger Selmani.

Inför matchen

Division 1 södra

Husqvarna FF–IK Oddevold

Vapenvallen, Huskvarna: lördag, 15.00

Läget i laget: Daniel Ahonen har varit sjuk i veckan och spelar inte. Albin Skoglund är avstängd, Filip Schöön gör lumpen och Mark Fezarit är långtidsskadad.

Tränaren Janne Carlsson: "En kanontuff match för de ligger sist och måste plocka treor nu. Det krävs en bra prestation av oss om vi ska vinna. Segern mot Ljungskile senast gav oss mycket glädje och vi behövde poängen så den var viktig. Vi ha axlarna lite längre ner och det är lättare att träna nu."