Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/15

Lagen hade en halvlek var i Bohusderbyt

Det blev en tillknäppt tillställning när IK Rössö och Orust FC möttes i Bohusderbyt i division 1.

På uppvärmningen innan Bohusderbyt mot Orust fick Rössös Mathilda Eljas känning i vaden och kunde inte spela matchen. Hon ersattes i startelvan av Linnea Gustafsson som därmed gjorde sin första seriestart för Rössö.

Hon kom att spela en viktig roll.

Anni Mattsson fick första målchansen på ett inlägg från höger efter dryga 20 minuter. Skottet gick utanför.

Den andra möjligheten kom fem minuter senare. Anna Holmqvist lade upp bollen för Linnea Gustafsson som med en halvvolley lobbade in ledningsmålet inför 208 personer på Rimnersvallen.

Det resultatet stod sig den händelsefattiga halvleken ut.

Efter pausen fick Orust mer at säga till om. Anfallarna Karin From och Elin Nilsen var farliga för hemmalagets backlinje men kom inte riktigt nära en kvittering.

Rössö vann matchen med 1–0 och därmed blev nyförvärvet Linnea Gustafsson matchhjälte.

– I första halvlek tycker jag att vi spelar rätt bra, vi följer matchplanen som vi vill med uppbyggnadsspel. I andra halvlek blir det inte alls som jag vill, vi tappar boll och känns stressade. Det är säkert lite nerver i det hela. Omedvetet blir vi lite försiktiga och andra är jag inte alls nöjd med. Så är det ibland i ett derby och i slutändan är det de tre poängen som är viktigast. Det betyder jättemycket, vi är fortfarande obesegrade efter fyra matcher och det är kanonbra, säger Rössötränaren Niklas Christensson.

Läs också: