Laget hyllar laget efter IFK:s serieseger

En spelare vinner ingen match själv, och inte en serie heller. Men tillsammans kan man uppnå mycket och spelarna i IFK Uddevalla hyllar sammanhållningen dem emellan.

ANNONS
|

Det var Skoftebyns IF som stod mellan IFK Uddevalla futsal och seriesegern i den södra futsalligan. En stund i alla fall.

Efter drygt halva första halvlek av Tredstadsderbyt tog IFK över ledningen i matchen. De släppte den inte och till slut var det 6–1 till hemmalaget.

Med fyra tongivande spelare borta – Marcus Gerd, Petrit Zhubi, Granit Berisha och Hector Maravilla – var det andra som fick kliva fram och spela större roller.

Och efter att sex olika målskyttar klivit fram var det inget snack om att bredden i truppen var en stark orsak till seriesegern.

Vi frågade spelarna själva varför de varit bäst under säsongen i södra SFL och vunnit serien med en match kvar – och dessutom inte förlorat någon match ännu.

ANNONS

– För att vi har de bästa spelarna i serien och vi har tränat jättemycket under den här säsongen, säger Abass Hussein.

– Vi är stabila. Defensiven har suttit i år och vi har tränat mycket på den. Sedan är vi avslappnade och gå alltid in hundra i varje match, varje duell och varje närkamp. Vi har tagit en match i taget, det har lönat sig, menar Mergim Berisha.

– För att vi är bäst i Sverige. Vi har de bästa spelarna i Sverige, det känns fantastiskt, säger Donat Gashi med ett leende.

Arlind Sadriu tycker att det finns lika många svar som spelare i den jämna truppen:

– Vi har en bra och bred trupp. I dag saknades ett par spelare och det finns gubbar som täcker upp. Vi kan stoppa in en reserv som gör det lika bra eller bättre.

– Vi gick in hundra redan från början och har satsat ännu mer i år. Jag tycker också att vi satte defensiven redan i första matchen och då kommer offensiven med, säger Egzon Lajqi.

Tränaren Mikael Alfredsson hyllar kontinuiteten, och viljan att kämpa för laget.

– Det är sammanhållningen som vi har, och sedan att det i stort sett är samma trupp som förra året. Alla känner alla och krigar för varandra, det är nyckeln, säger han.

ANNONS

– Vi är ihopspelta sedan dag ett. Det tog inte lång tid att få ihop laget och i futsal är det viktigt, säger Albert Hiseni som fick vara lagkapten i Granit Berishas frånvaro.

– Lite ovant, man får lite tyngre axlar men jag löste det. Grabbarna lyssnar, menar Hiseni.

– Vi har en stor trupp och varit skadefria hela säsongen. En hög lägstanivå som gjort att vi tagit poäng även när vi spelat dåligt. Vi har spelat med varandra i så många år och har något bra på gång, tycker Fredrik Söderqvist.

– För att vi är södra och hela Sveriges bästa lag, tycker jag. Vi har alltid varit duktigast individuellt men i år har vi även tagit fram det taktiska. Det ser man på resultaten och det är därför vi är där vi är, säger Marcus Gerd som vilade sina ljumskar mot Skoftebyn.

– Vi har varit väldigt bra som lag. Om man jämför med förra året var vi inte så samspelta som vi är nu. Sedan har vi individuellt skickliga spelare. Men vi är mer som ett lag och jobbar hårdare på alla positioner, jag tror att det är nyckeln, säger Robert Bagger.

Läs också:

ANNONS