Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Uppåt. FC Diaspora tog klivet upp till division 6 redan under klubbens första år.

Laget som startat sin Dalkurdresa

Ett år – två seriesegrar. FC Diasporas första säsong har varit en framgångssaga. Och den är inte slut än.

På hösten förra året blev det klart att Uddevallafotbollen fick ett nytt lag i seriesystemet. FC Diaspora bildades av bröderna Jeton och Arber Krasniqi samt Ali Chit. Tre spelare som figurerat i flera av stans klubbar.

Laget har spelat i division 7 norra Bohuslän och efter tio omgångar kunde de räkna in nio vinster och endast en oavgjord match. Därmed gick det till fortsättningsserien division 7 höst A tillsammans med de bästa lagen från norra och södra Bohussjuan.

Där fortsatte segertåget med fyra segrar av fem och en slutlig plats överst i tabellen.

Två seriesegrar på en enda säsong alltså.

– Målet var att vinna och gå upp, vilket vi gjorde. Vi vann alla matcher utom två och gjorde över 100 mål, berättar Jeton Krasniqi, en av de drivande bakom FC Diaspora.

24-åringen är inte bara en av klubbens grundare. Han är ordförande, lagkapten – och laget bästa målskytt med totalt 29 mål på de 15 matcherna.

Jeton Krasniqi har tidigare spelat för IFK Uddevalla, Stenungsunds IF, Herrestads AIF med flera lokala föreningar. FC Diaspora bildade han med kompisarna.

– Vi har fått ihop det bra och känner samhörighet. Vi är ett kompisgäng men samtidigt är det seriöst och vi har många som hjälper till runt laget med praktiska saker.

Tränare är Shkelqim Salihi och han har under de flesta matcherna haft hjälp av Mahmoud "Mido" Al-Mouti som spelar i IFK Uddevalla. Nya mål för framtiden är redan uppsatta.

– Vi vill ha stor sportslig framgång och vill vinna serien nästa år med. Vi vill göra samma resa som Dalkurd har gjort, säger Jeton Krasniqi.

Och trots två seriesegrar tar inte succéåret 2016 slut för Uddevallas nya fotbollsklubb. Fler matcher väntar.

I november inleder Diaspora sin innesäsong. Laget spelar i futsalens division 1 norra Götaland med fem andra lag, bland dem Färgelanda IF. Då finns också Norgeproffset Liridon Kalludra och "Mido" med i laget.

– Vi har ett bra lag där med och vill gärna vinna den serien också, säger Krasniqi.