Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Aleksandar Kitic.

Lagkaptenen: "Vi behöver få in energi"

Aleksandar Kitic är inte överraskad över att LSK-tränaren Jonas Olsson får lämna sin post. "Har man tre vinster på 19 matcher är det alltid så att tränaren går först. Det funkar så i vår värld", säger LSK:s lagkapten.

Efter en lång period av svaga resultat kom beskedet: Ljungskile SK-tränaren Jonas Olsson lämnar posten med omedelbar verkan.

Torsdagens träning var den första i år utan Jonas Olsson som huvudtränare:

– Jag är ju självklart besviken att han slutar och att vi inte har lyckats bättre tillsammans som lag. Jonas är en väldigt bra människa. Jag var väldigt glad när Jonas kom som tränare. Det såg väldigt lovande ut i januari och februari när han kom. Men vi har också haft en del skavanker under säsongen som påverkat oss, säger Kitic till Bohusläningen efter träningen som leddes av Hannes Stiller.

Har det funnits ett missnöje med Jonas Olsson bland spelarna?

– Nej, vi är missnöjda med resultatet. Vi tar på oss det hela laget. Om man ska lägga skuld ska man göra det på oss. Vi är ett lag. Det är upp till oss som ska göra det. Men man kan inte byta hela truppen. Tränaren går först och spelarna efter säsongen. Har man tre vinster på 19 matcher är det alltid så att tränaren går först. Det funkar så i vår värld.

Assisterande tränaren Stiller är en provisorisk lösning fram till måndag en ersättare ska presenteras.

Hur tror du ni kan påverkas av en ny tränare?

– Förhoppningsvis positivt. Oftast blir det så vid tränarbyte att det blir ny energi och det är precis vad vi behöver. Under de senaste matcherna har vi inte haft energi för att vara kvar i superettan.

Har du något önskenamn på tränare?

– Det har jag faktiskt inte. Jag har inte funderat så mycket. Jag önskar en tränare som kan pusha upp laget och spruta in oss energi.

– Men oavsett vem som kommer som ny tränare eller vilken taktik han kommer köra är skit samma just nu. Bara vi vänder på skiten.

Ljungskile SK spelar nästa match borta mot Örgryte på måndag