Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lalo Rojas lämnar IFK Uddevalla. Bild: Erik Weiefors

Lalo Rojas lämnar IFK Uddevalla futsal

Det blir ingen fortsättning i IFK Uddevalla för Lalo Rojas, tränare för damlaget i futsal, när nästa säsong startar.

Lalo Rojas har tränat IFK Uddevalla futsals damer i två säsonger. Det blir ingen tredje berättar han.

– Jag har meddelat IFK och det var inget enkelt beslut men en naturlig övergång. Ibland är det positivt med förändring och det finns inga "hard feelings" mellan mig och IFK, säger Rojas som också tränar Herrestads AIF:s damfotbollslag i division 2.

När fotbollssäsongen tar slut i höst fortsätter han att träna samma spelare i klubbens futsallag.

– Nu kommer jag att ha koll på tjejerna året runt. Herrestad har lagt fram ett upplägg som jag har nappat på. Vi vill bygga vidare med våra egna produkter och fortsätta att utveckla samma spelare.

Haif har anmält två lag till den kommande futsalsäsongen där ett av dem ska spela i RFL (Regionala futsalligan) precis som förra året. Det andra laget ska spela i en division 2-serie men det är oklart hur den kommer att se ut, beroende på hur många lag som anmäls.

– Nu ska vi hitta en organisation kring det här för att få till det bra. Det ska blir väldigt spännande och intressant, säger Lalo Rojas.

I väntan på en ny klubborganisation är Tommy Rasimus tillförordnad futsalansvarig i IFK Uddevalla. Han tycker att beskedet var överraskande, men logiskt.

– En förlust för oss förstås, men i och med att Lalo finns i Haif med fotbollen är det förstås en fördel att ha koll på spelarna året runt. Vi önskar honom förstås lycka till och har redan inlett sökandet efter ersättare. Vi har kontakt med några bra namn och hoppas göra klart med någon av dem inom kort, säger Rasimus.

– Vi går för ett SM-guld även med damerna och laget är attraktivt för duktiga tränare, men också för andra lag. Vi vet att fler konkurrenter har ögonen på några av våra spelare.