Landslaget ryter ifrån efter hatet: ”Fullständigt oacceptabelt”

Marcus Berg fick utstå hat på sociala medier efter måndagens EM-premiär. På en pressträff på tisdagen gav anfallaren sin syn på det som hänt.
– Tyvärr vet man att det kan komma skit efter en missad chans. Jag har avskärmat mig så klart, säger Berg.

ANNONS
|

Sverige klarade 0–0 borta mot Spanien i EM-premiären på måndagskvällen.

Men en stor del av eftersnacket kom att handla om de hatiska och hotfulla kommentarer som den svenske forwarden Marcus Berg tvingades utstå efter att ha missat ett superläge under matchen.

Både förbundskapten Janne Andersson och övriga spelare i det svenska landslaget uttalade sitt stöd för Berg efter matchen.

Hatet har nu lett till att Svenska fotbollförbundet polisanmäler flera kommentarer på sociala medier, skriver Aftonbladet.

– Min bedömning är att det minst finns underlag för olaga hot och olika typer av kränkningar, säger Martin Fredman, säkerhetsansvarig på förbundet, till Aftonbladet.

ANNONS

Under tisdagen höll landslaget en digital pressträff där Janne Andersson och Marcus Berg medverkade.

På pressträffen gav Berg sin syn på näthatet han utsattes för efter EM-premiären:

– Jag stängde så klart av mina sociala medier. Tyvärr vet man att det kan komma skit efter en missad chans. Jag har avskärmat mig så klart.

– Det var tungt i går och tungt i natt, men det är något man får bearbeta och gå vidare ifrån.

Berg pratade också om vad han hoppades att uppnå med den polisanmälan som gjorts.

– Jag tror att vi måste upp i högre instanser för att få en förändring. Det är för framtiden och för våra barn och ungdomar som måste lära sig och förstå vad som inte är acceptabelt, säger Berg.

Förbundskapten Janne Andersson var kritisk till det som Berg fått utstå på sociala medier efter matchen.

– Jag följer inte sociala medier, men att bli attackerad på det här sättet är fullständigt oacceptabelt, säger han.

– Precis som alla andra spelare som spelar i landslaget är Marcus en oerhört stolt representant för Sverige. Det här är deras höjdpunkt i livet, att vara med i ett mästerskap. Jag kan garantera att ingen av dem går ut och medvetet är dålig på planen. De gör sitt yttersta in i döden för Sverige.

ANNONS
ANNONS