Läger på hemmaplan. Nu är det klart att Uddevalla står värd för ett landslagsläger i futsal den 13-16 juli i sommar.
Läger på hemmaplan. Nu är det klart att Uddevalla står värd för ett landslagsläger i futsal den 13-16 juli i sommar.

Landslagsläger i futsal till Uddevalla

Nu är det klart att Uddevalla blir värd för ett landslagsläger i futsal den 13-16 juli i sommar.

ANNONS
|

Uddevalla har blivit något av ett centrum för futsal i Sverige. IFK Uddevalla futsal vann SM-guld tidigare i år, fjolårets SM-slutspel hölls i Agnebergshallen där även ett VM-kval arrangerades. Nu är det också klart att staden blir värd för sommarens landslagsläger.

– Ja, det blir ett läger i Uddevalla för 20 spelare och åtta ledare, bekräftar Lars Hansson på Bohusläns Fotbollförbund.

Träningarna kommer att hållas i Agnebergshallen och truppen kommer att bo på Hotell Bohusgården. Andra orter som var aktuella var Lysekil och Tanum. Men dessa föll av olika anledningar.

– Antingen var boendet för dyrt eller hallen för liten. Därför blev det Uddevalla och Agnebergshallen, säger Lars Hansson.

ANNONS

I diskussionerna kring hur lägret i Uddevalla ska utformas har Bohusläns Fotbollförbund vissa tankar om att kunna ta vara på det faktum att Uddevalla blivit ett centrum för sporten. Bland annat hoppas förbundet kunna sprida futsalen ytterligare genom att bjuda in spelare och ledare i distriktet till öppna träningar och andra aktiviteter.

– Vi på förbundet försöker ta tillfället i akt att kunna erbjuda klubbarna i distriktet något speciellt när ett landslag kommer på besök, säger Lars Hansson och syftar då på att förbundet i år fyller 100 år.

De bohuslänska klubbarna och klubbar i närområdet har flera spelare i landslaget, bland andra Robert Bagger och Petrit Zhubi i IFK Uddevalla, Granit Berisha i Grebbestad samt Fredrik Söderqvist i FC Trollhättan. Att landslagslägret ligger mitt i sommaren beror på att division 1- och division 2-serierna just då har speluppehåll.

– Vi gör så för att så många spelare som möjligt ska kunna vara med, även om det inte är optimalt för alla givetvis, säger Lars Hansson.

Sveriges futsallandslag står just nu utan förbundskapten sedan Charbel Abraham lämnat sitt uppdrag. I sommar är det då meningen att hans efterträdare ska vara utsedd och leda lägret.

ANNONS