Tillbaka på planen. Lasse Mattila, som spelade sin senaste seriematch för Oddevold i tvåan 2008, gör comeback. Finländaren kommer att spela i Färgelanda IF i division 5 under höstsäsongen.
Tillbaka på planen. Lasse Mattila, som spelade sin senaste seriematch för Oddevold i tvåan 2008, gör comeback. Finländaren kommer att spela i Färgelanda IF i division 5 under höstsäsongen.

Lasse Mattila gör comeback i division 5

I sju säsonger var han Ljungskilepublikens favorit på Skarsjövallen. Nu gör Lasse Mattila, 34, comeback. Ny hemmaarena blir Högalid i Färgelanda. – Jag har fått tillbaka suget för fotbollen, säger han, så det här känns jättekul.

ANNONS
|

Färgelandatränaren Per Dalman tar emot nyförvärvet med öppna armar:

– Absolut. Med finsk sisu och rutin i massor blir Lasse perfekt i vår unga trupp. Men visst blev jag överraskad när han ringde och ville vara med.

Nytt jobb i Färgelanda

Uddevallabon Lasse Mattila är utbildad socionom. Han börjar ett nytt jobb i Färgelanda i nästa vecka.

– Så jag tycker spel i Färgelanda IF är ett perfekt sätt att få kontakt med idrotten i kommunen. Och nu siktar jag på att komma i form till höstsäsongen, om Per Dalman vill ha mej i laget förstås.

Han är spelklar till sista vårmatchen borta mot Frändefors nästa lördag.

ANNONS

– Lasse finns säkert med i truppen då, säger Dalman, sen får vi se om han själv känner sig mogen att spela med så lite träning i kroppen.

Musiker och föreläsare

Lasse Mattila körde försäsongsträning med Oddevold förra vintern, men något spel i division 1 blev det aldrig. I stället har satsningen på musikaliska föreläsningar tagit mycket av fritiden. Han leder ett band som heter "Lasse Mattila med livskraft".

– Men jag ska hinna med fotbollen också, och det här ser jag som ett perfekt komplement till musiken.

Du är ingen Mick Jagger på scenen direkt, så hur är det med kondisen?

– Ha, ha! Den kunde varit mycket bättre. Mycket träning har det inte blivit sen jag slutade i Oddevold i januari 2009. Men jag är lättränad och hoppas ganska snart vara redo för femman.

Toppmatch i kväll

Färgelanda slåss för en plats i division 4. Efter sju omgångar i Dalfemman ligger laget fyra med elva poäng. Brålanda leder på 13.

I kväll är det derby mot tabelltvåan Högsäter hemma på Högalid.

– Vi har ett ungt och lovande gäng, säger Per Dalman, och det givna målet är att gå upp i fyran. Med Lasse Mattila som lite pappa i laget tror jag chanserna ökar betydligt.

ANNONS

Namn: Lasse Mattila.

Ålder: 34.

Bor: Uddevalla.

Yrke: Socionom. Börjar jobba för Färgelanda kommun i nästa vecka.

Landskamper: Pojkkamper för Finland.

Klubbar: IFK Grankulla, Finland, FC Honka, HJK Helsingfors, Ljungskile SK, Sarpsborg, Östersunds FK, Sao Vicente, Brasilien, Melleruds IF, Oddevold och Färgelanda IF.

Aktuell: Gör comeback i Färgelanda IF.

ANNONS