Svenska landslagets lagkapten Kristian Legiec kan vinna priset som går till årets futsalspelare i Sverige under Fotbollsgalan.
Svenska landslagets lagkapten Kristian Legiec kan vinna priset som går till årets futsalspelare i Sverige under Fotbollsgalan. Bild: Simon Hastegård

Legiec ligger bra till för galans nya pris

Ett helt nytt pris ska delas ut till Sveriges bästa futsalspelare.
– Varför skulle jag inte kunna se mig som vinnare?, säger IFK Uddevallas Kristian Legiec inför Fotbollsgalan.

ANNONS

Det svenska futsallandslaget brukar vara bjudna till Fotbollsgalan som arrangeras av Svenska fotbollförbundet. Kristian Legiec har varit given i Blågult och har därför varit på ett antal galor de senaste åren.

På måndag är det dags igen, och nu kan den 31-årige IFK Uddevallaspelaren dessutom vinna ett pris. För första gången ska Sveriges bästa futsalspelare på dam- och herrsidan prisas.

Kämpat länge för priset

– Jag tycker att det är grymt bra, många har kämpat länge för det priset och det är ett stort steg framåt för oss, säger Kristian Legiec som ska gå på Fotbollsgalan tillsammans med några av landslagets övriga IFK-spelare.

Det nya priset har inte några nominerade som de övriga kategorierna. De som får priset på galan i Globen får reda på det där och då. Att det skulle bli någon som spelat bra i både klubblag och landslag får antas vara givet och därför finns det säkert en handfull IFK Uddevallaspelare som är aktuella för att vinna.

ANNONS

LÄS MER:Blomqvist nominerad på Fotbollsgalan

Kanske Kristian Legiec som gjort fem mål på årets sex landskamper?

– Jag har varit bra länge, bland de bästa i Sverige men har ingen aning hur de tänker. Vi har många bra spelare, säger Legiec och rabblar upp Petrit Zhubi, Mathias Etéus, Albert Hiseni, samt målvakterna Robin Armandt, Marcus Gerd och Christopher Solberg.

"Tar alltid ut mig själv"

Vad tror du om dina egna chanser?

– Det är svårt men om jag får säga mitt så tar jag alltid ut mig själv. Varför skulle jag inte kunna se mig som vinnare?

Ser du dig själv som favorit att vinna?

– På sätt och vis gör jag det. Jag vann både SM-guld och spelade i Champions league även om den sista matchen (förlust mot Mostar från Bosnien) grämer mig fortfarande.

Har du förberett ett tacktal?

– Nej, det har jag inte, skrattar Kristian Legiec.