Trion i backlinjen, Anton Snibb, Alexander Mellqvist och Jonathan Gustafsson, är alla tre från Lilla Edet.
Trion i backlinjen, Anton Snibb, Alexander Mellqvist och Jonathan Gustafsson, är alla tre från Lilla Edet. Bild: Isabella Persson

"Lilla Edet" har blivit Ljungskiles försvar

Alexander Mellqvist, Jonathan Gustafsson och Anton Snibb har minst två saker gemensamt. Alla tre är startspelare i Ljungskiles backlinje. Alla tre är från Lilla Edet.

ANNONS
|

Mer och mer under säsongen har den etablerat sig. Anton Snibb, Jonathan Gustafsson och Alexander Mellqvist har alla tre tagit sig över Göta älv för att spela fotboll med det Bohuslänska laget och har blivit stabila startspelare i Jörgen Wålemarks Ljungskile.

– Det är roligt att vi alla är härifrån området. Att alla är från Lilla Edet är så klart extra roligt. Det är lite tillfälligheter som gör att vi alla har hamnat här, säger Jonathan Gustafsson.

Alexander Mellqvist tror att det handlar om kvalitén i laget som lockat alla tre till klubben. Sedan har också närheten mellan städerna spelat in.

ANNONS

– Det är inget avstånd mellan Ljungskile och Lilla Edet. Någon annan förklaring kan jag faktiskt inte ge, säger Alexander Mellqvist med ett skratt.

"Jag såg upp till honom"

För Jonathan Gustafsson har det varit en resa till dit han är nu. Han och Mellqvist har känt varandra sedan lång tid tillbaka och han har på nära håll följt Mellqvists karriär.

– Det är lite lustigt. När Alex spelade i Örgryte så såg jag verkligen upp till honom. Nu spelar vi mittbackar ihop och det är väldigt roligt tycker jag.

Även Gustafsson och Snibb var bekanta med varandra sedan deras tid tillsammans i FC Trollhättan.

– Jonte och jag har alltid kommit bra överens. Kanske framförallt för att vi spelade ihop i Trollhättan men även kopplingen till Lilla Edet har spelat in, säger Anton Snibb.

Mellqvist missar hemmamötet

Under säsongens gång har spelarna hittat varandra på planen och känner sig trygga i den konstellation som blivit. Förutom Lilla Edet-gänget kompletteras försvaret av Filip Karlin.

– Jag tycker hela backlinjen varit bra hela säsongen. Vi har fått en kontinuitet, vi är synkade och vi vet vad vi ska göra i stort sätt alla lägen och släpper till väldigt få chanser, säger Jonathan Gustafsson.

ANNONS

I hemmamatchen på söndag mot Utsikten saknas dock kaptenen Mellqvist som är avstängd efter sitt tredje gula kort för säsongen.

– Det känns riktigt tråkigt. Varningen i matchen mot Oddevold kändes verkligen som en skitvarning och det är tråkigt att missa matchen när vi spelar hemma. Det är ju de matcherna jag vill spela, säger Mellqvist.

Mellqvist avstängning blir ett tungt avbräck för Ljungskile men Anton Snibb är ändå positiv.

– Mellqvist är oerhört viktig för laget och backlinjen. Det är en trygghet när han är med. Dels på grund av hans rutin och att han är en duktig spelare men vi ska nog klara det utan honom, säger Anton Snibb.

"Det gäller att vinna"

Utsikten och Ljungskile ligger på samma poäng i mitten av tabellen och har inte så mycket att spela för. Just nu ligger LSK före göteborgslaget med bättre målskillnad. Målet är att hålla laget bakom sig när säsongen summeras.

– Då gäller det att vinna matchen. Alla är besvikna över hur säsongen sett ut poängmässigt och vi vill fina till siffrorna och avsluta säsongen bra, säger Mellqvist.

Inför matchen

Division 1 södra

Ljungskile SK–Utsiktens BK

Skarsjövallen: söndag 16.00

Läget i laget: Alexander Mellqvist, Hampus Dahlqvist och Arvin Shojaee är avstängda. I övrigt är resten av spelarna tillgängliga för spel.

Assisterande tränaren Erik Lund: "Utsikten är ett bra lag som har ryckt upp sig under hösten och spelar med direkt under Stefan Rehn. Vårt mål är att bli bättre hela tiden för att ta med oss något positivt in i nästa år. Vi är i bra form även om inte de senaste resultaten gått med oss."

ANNONS