Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Linnéa Kogsta under landskampen mot Tjeckien i april. Bild: JOHAN BERNSTR…M
Sveriges Linnéa Kogsta under landskampen mot Tjeckien i april. Bild: JOHAN BERNSTR…M

Linnéa Kogsta tror starkt på Sveriges chanser

IFK Uddevallas landslagsspelare om kanonstarten i EM-kvalet: "Vi kan gå långt"

Det svenska futsallandslaget för damer har i veckan spelat sina två första tävlingslandskamper. 5–4 mot Nederländerna och 8–3 mot Nordirland har gett ett bra utgångsläge att gå vidare till nästa runda av kvalet. Det återstår en match, gruppfinalen mot Belgien på fredagseftermiddagen.

I en intervju med Svenska fotbollförbundets hemsida berättar Linnéa Kogsta – fotbollsspelare i Rössö och futsalspelare i IFK Uddevalla – om veckan som gått:

– När vi kom hit var det lite svårt att veta vad man skulle förvänta sig. Hur bra motståndarna skulle vara till exempel. Nu vet vi att vi kan mäta oss med de andra landslagen. VI har fått en riktigt go start och det ger ett bra självförtroende. Jag tror att vi kan gå långt med det här landslaget, säger Linnéa Kogsta.

I tisdagens premiär vann Sverige mot Nederländerna – en seger i landslagets allra första tävlingsmatch.

– Vi stod inte för en strålande insats i första halvlek, men vi kom in i det mycket bättre efter paus och visade upp vårt spel. Vi tog ledningen med 5–2 och sedan blev det onödigt spännande även om det kändes som att vi kontrollerade matchen, säger Kogsta till svenskfotboll.se

Torsdagen var en vilodag inför avgörandet. Matchen mot Belgien går på fredag klockan 16.00 svensk tid.

Redan innan sista matchen rankar Linnéa Kogsta samlingen som ett toppupplevelse i karriären.

– Högst av allt. Detta är en dröm som gått i uppfyllelse. Först att komma med i landslaget och sedan vara med om ett EM-kval. Det är svårt att fatta att man är här på något sätt. Det är stort och mäktigt att uppleva. Jag njuter varje gång nationalsången spelas innan avspark.

Sverige klarar sig vidare till kvalets Preliminary round med oavgjort medan Belgien måste vinna för att slå ut Sverige.

– Vi kommer göra allt för att vinna matchen. Vi kommer inte tänka på att det hjälper med ett oavgjort resultat för att vinna gruppen. Vi ska spela vårt spel och inte tänka för mycket på att det är en stor match med mycket på spel. Jag tror på oss fullt ut. Vi har ett stort futsaltänk i laget, trots att vi inte spelat så länge ihop, säger Kogsta till SvFF:s hemsida.