Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Linnea Gustafsson är drottningen av Rössös träningsliga

Hon är den som bor längst bort från Uddevalla. Ändå är Linnea Gustafsson den som tränar mest.
– Direkt när jag vaknat ser jag fram emot träningen, säger hon.

98,5 procent.

Eller 132 av 134 träningar.

Så ofta tränade Linnea Gustafsson i fjol. En statistik som gjorde att hon är regerande mästarinna av Rössös träningsliga. Även i år – under upploppet av säsongen – är hon den som har varit på flest pass av alla i truppen.

– Jag tar alla chanser jag får att spela fotboll. Direkt när jag har vaknat ser jag fram emot kvällens träning och känner: gött i dag är det fotboll. Ofta blir jag taggad redan under morgonen, säger Linnea Gustafsson.

Fick en träningsmentalitet

23-åringen är ursprungligen från Romelanda, men bor numera i Göteborg. För henne har träning varit en naturlig del av uppväxten. Hon simmade som ung och kunde i de mellersta tonåren ha sju pass simning i veckan samtidigt som hon tränade fotboll upp till tre gånger under samma tidsintervall.

– Under den tiden fick jag förmodligen min träningsmentalitet. I längden blir du inte bättre på det du håller på med om du inte tränar mycket.

100 mil i veckan

I regel har Rössö fyra pass i veckan plus en match. Det betyder att Linnea Gustafsson pendlar nästan 100 mil i veckan från hemmet i Göteborg till Rimnersvallen i Uddevalla.

I bilen har hon sällskap av spelarna Malin Skoglund, Emma Ryling och ibland av den assisterande tränaren Annika Åberg Darell.

– Snacket i omklädningsrummet får vi istället i bilen. Vi pratar mycket och om allt möjligt. Det har gjort att vi kommit varandra nära. Det är skönt att kunna prata av sig om saker som inte alltid rör fotbollen.

Även startat flest matcher

Att hon tränat mest av alla i Rössö, trots att hon bor längst bort, är inget som Linnea Gustafsson tänkt speciellt mycket på.

– Allas vardagsliv ser olika ut. I fjol pluggade jag och hade mer tid att träna och kunde prioritera på ett annat sätt än i dag när jag jobbar heltid.

Och att träningen ger resultat råder det inget tvivel om. Innermittfältaren har inte bara tränat mest av alla under säsongen. Hon är också den i Rössö – tillsammans med lagkaptenen Malin Skoglund – som har startat flest matcher: 22 av 22 möjliga.