Dubbel målskytt. Daniel Åkervall gjorde två mål när Ljungskile besegrade IFK Uddevalla i DM-finalen på Rimnersvallen.

Ljungskile bäst i DM-finalen

Det blev till slut Ljungskile som stod som segrare i DM–finalen. Man besegrade division 4–laget IFK Uddevalla med 5–2 (3–1) inför 301 åskådare på Rimnersvallen.

|

Stor segerorganisatör i LSK var Daniel Åkervall som svarade för två mål och en assist under den halvleken han spelade. Redan i den sjätte matchminuten gav han Ljungskile ledningen, framnickad av Jörgen Wålemark. Dryga kvarten senare var det Åkervalls tur att bjuda igen. Efter en snygg överstegsfint av Åkervall på högerkanten kunde Wålemark enkelt sätta 2–0 i öppet mål.

– Åkervall visade verkligen klassen idag, konstaterar Ljungskiles tränare Örjan Glahns.

När Daniel Åkervall strax efteråt gjorde 3–0, fri med målvakten, trodde nog de flesta på Rimnersvallen att superettalaget hade avgjort matchen. Men strax innan halvtidsvilan utnyttjade IFK en försvarsmiss från Ljungskile på en fast situation och Kim Bildtmark kunde reducera. I början av den andra halvleken hade Uddevallalaget sin bästa period i matchen och 3–2 låg i luften efter att Markus Knutsen bland annat haft ett skott i stolpen.

– Vi lyckades skaka om dem ordentligt ett tag, menar Stig–Ove Sundberg, tränare i IFK Uddevalla.

Efter nytt slarv i Ljungskileförsvaret kunde Knutsen mycket logiskt göra det viktiga 3–2–målet. IFK såg ut att kunna gå mot en överraskande förlängning, men med dryga kvarten kvar kunde Jörgen Wålemark göra sitt andra mål för kvällen. Målet föregicks av en olycklig krock mellan två IFK–försvarare. På stopptid kunde comebackande Jacob Flingmark fastställa slutresultatet till 5–2 i öppet mål.

Ljungskiles startelva: Andreas Samuelsson – Edwin Phiri, Sam Brill, Martyn Lancaster, Ryan Miller – Eric Kristoffersen, Victor Adebahr, Cedomir Zarkovic, Liridon Kalludra – Jörgen Wålemark, Daniel Åkervall.