Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ljungskile ersätter Ängelholm i Svenska cupen.

Ljungskile får en plats i Svenska cupen

Ängelholms FF drog sig ur Svenska cupen. Ersättare blir Ljungskile SK som det bästa förlorande laget i cupens andra omgång. Redan nästa lördag väntar IFK Göteborg.

Nyligen drog sig Ängelholms FF ur Svenska cupen där de skulle ha mött IFK Göteborg, Sirius och Arameiska-Syrianska. På torsdagsmorgonen hade Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté ett extrainsatt möte för att diskutera ett ersättande lag.

Frågan gick till Ljungskile SK:s ordförande Erland Holmdahl vid tiotiden. Efter samtal med klubbchefen Hannes Stiller och tränaren Glenn Ståhl lämnade de besked.

Svaret blev ja tack.

Därmed kastas LSK in i Svenska cupens gruppspel redan om en dryg vecka, och inte med vilken match som helst. Lördagen den 18 februari väntar IFK Göteborg på Bravida arena.

– Vi blev glada såklart. Det är tre roliga matcher att spela, säger Erland Holmdahl.

Ljungskile ersätter Ängelholms matcher rakt av och efter Blåvittmötet väntar Sirius på bortaplan den 25 februari och Södertäljelaget Arameiska-Syrianska hemma den 4 mars. En sak som återstår är att bestämma plats för den sistnämnda matchen.

– Det är inte beslutat än, säger Hannes Stiller och nämner att förra årets cupmöte med Syrianska FC spelades i Lilla Edet och att de mötte FC Trollhättan på Rimnersvallens konstgräs året före det.

Tre cupmatcher in i kalendern innebär två matcher ut. De båda hemmamatcherna mot Gauthiod, 18 februari, och Moss, 4 mars, ställs in och i de fallen har motståndarna visat stor förståelse.

Däremellan var det tänkt att LSK-truppen skulle ha en ledig helg. Nu blir det i stället en resa till Uppsala.

– Det var den enda lediga helgen före semestern i juli. Men vi fick chansen att möta två allsvenska lag och den möjligheten ville jag inte ta ifrån spelarna, säger Glenn Ståhl vars lag nu möter fem elitklubbar före seriestarten.

– Det blir en positiv snackis som för oss samman i en tung träningsperiod och ger gratis energi i gruppen, fortsätter Ståhl.

Kommer ni att ändra träningsupplägget på grund av tävlingsmatcherna i cupen?

– Möjligen får vi vrida lite på det eftersom vi har en tunn trupp. Vi får vara vaksamma på dem som spelar mycket och ta det dag för dag. Vi kommer att gå in med beslutsamhet och sälja oss dyrt.

Ljungskile slogs ut ur Svenska cupens andra omgång efter förlängning och straffar mot Kristianstad FC i augusti. Därmed räknas Ljungskile som bästa lag av de som slogs ut före gruppspelet.

Se också vår webb-TV-intervju med LSK-tränaren Glenn Ståhl: