Ingen fortsättning. Ljungskile vill inte förlänga med anfallaren Sonny Karlsson.
Ingen fortsättning. Ljungskile vill inte förlänga med anfallaren Sonny Karlsson.

Ljungskile förlänger inte med Karlsson

Sonny Karlsson, 24, lämnar Ljungskile SK. Men det är oklart vad som händer med målvakten Marcus Sandberg. Hans låneavtal gick ut den 15 november.

ANNONS
|

Anfallaren Sonny Karlsson kom till Ljungskile SK från Landskrona Bois i somras. Han fick ett korttidskontrakt med bohusläningarna.

Nu lämnar han klubben.

– Jag lämnar Ljungskile av sportsliga skäl. Vi var helt enkelt inte överens om kontraktet, berättar Sonny Karlsson för fotbollstransfers.com.

Enligt Tor-Arne Fredheim var det aldrig aktuellt att förlänga Karlssons kontrakt.

– Vi har inte pratat med honom om en förlängning och har inte haft för avsikt att behålla honom.

Med målvakten Marcus Sandberg är det annorlunda. 21-åringen från Rönnäng har varit utlånad till Ljungskile från IFK Göteborg den gångna säsongen. Den 15 november gick lånekontraktet ut och han tränar nu åter med Blåvitt.

ANNONS

– Vi är intresserade av behålla Marcus, men det är inte vi som äger frågan. Det handlar både om ekonomi och vad Blåvitt vill, säger Fredheim som tyckte Sandberg gjorde en bra säsong mellan stolparna.

– Han kom hit med bräckt självförtroende, men under hösten så tycker jag att han utvecklade både sitt spel och sitt självförtroende.

Nu har också Ljungskiles träningsmatcher och cupmatcher våren 2013 blivit klara. Det börjar med match mot Karlstad BK den 9 februari, ett Karlstad som för övrigt tappar före detta Kungshamns-spelaren Viktor Olsson till nästa år.

LSK har sedan flera intressanta matcher att se fram emot, till exempel bortamatcherna mot svenska mästarna Elfsborg och Gais i svenska cupen.

20-27 mars väntar träningsläger i turkiska Antalya.

– Där ska vi också spela vårt genrep inför seriepremiären. Men det är inte spikat vilka vi ska möta, säger Tor-Arne Fredheim.

9/2: Karlstad BK hemma.

16/2: Varbergs Bois hemma.

20/2: FC Trollhättan borta.

2/3: Elfsborg borta (Svenska cupen).

9/3: Gais borta (Svenska cupen).

16/3: Sirius hemma (Svenska cupen).

20-27/3: Träningsläger Turkiet.

26/3: Genrep inför superettan.

ANNONS