Tillbaka på planen. Under tisdagseftermiddagen klev Bosse Wålemark ut på Uddevalla arenas konstgräs som en del av Ljungskiles ledarstab.
Tillbaka på planen. Under tisdagseftermiddagen klev Bosse Wålemark ut på Uddevalla arenas konstgräs som en del av Ljungskiles ledarstab.

Ljungskile förstärker ledarstaben – med Wålemark

Han har tränat Ljungskile i flera omgångar. Nu kliver Bosse Wålemark in i ledarstaben igen. LSK-ikonen ska utveckla klubbens ledare och spelare.

ANNONS
|

Bosse Wålemark är Ljungskile SK för många. Spelarkarriären startades, förädlades och avslutades i klubben innan han också blev tränare. Först under spelarkarriären men också efteråt. Senaste klubben han tränade var Brage under säsongen 2014.

Bosse är sedan några månader tillbaka ordförande i Ljungskile SK:s fotbollsutskott. Nu kan han också lägga till rollen som utvecklare för ledare och spelare i klubben.

Han får förklara själv vad det handlar om.

– Det är något som alla föreningar skulle vilja ha och något som jag också vill ha. En som stöttar mig i min ledarroll, någon att bolla med för att få en utveckling. Glenn var på direkt att jag skulle vara med och stötta under matcherna och träningarna. Utvärdera för att höja verksamheten.

ANNONS

En inspiration till rollen kommer från Halmstad när tränaren Jens Gustafsson (numera i IFK Norrköping) jobbade där.

– Då var Reine Almqvist uppe på läktaren under varje träning och lyssnade på allt. Sedan kom han in och utvärderade efteråt. Vill du något med din egen utveckling så är det skönt att ha någon att bolla med. Drömmen är att få upp Jonas Björk (akademichef) eller Aleksandar Kitic (spelande assisterande tränare) till A-laget på sikt.

Även LSK:s U19-lag ska få stöttning av Bosse Wålemark.

Precis som titeln Ledar- och spelarutvecklare säger så kommer Wålemark också att jobba med spelarna individuellt. Det innebär att han finns med på träningarna tillsammans med tränaren Glenn Ståhl under några träningspass i veckan. Han ingår från och med nu i Ljungskiles ledarstab.

– Glenn har ansvar för det stora och jag ger dem tips, råd och instruktioner om saker de kan göra bättre. Det innebär mest att vara ett bollplank till Glenn på matcherna. Han är ganska aktiv själv, säger Wålemark.

Hur känns det att kliva in på träningsplanen igen?

– Det är jätteskoj att vara med. Fotbollsutskottet har kämpat i två månader med att få in folk till föreningen. Vi är ett gott gäng och alla drar åt samma håll. Det är lite sug i klubben just nu och det känns bra.

ANNONS

Efter att klubbikonen Wålemark tog klivet in i LSK i höstas har det gått fort. Först rollen som ordförande i det nybildade fotbollsutskottet och sedan utvecklarrollen.

Hade du trott det här för några månader sedan?

– Tanken fanns nog lite grann. Det berodde på vad Glenn ville för det är han som styr, men han är öppen och typen som vill utvecklas som ledare, det vill alla här. Jag trodde att det skulle bli ganska mycket jobb med fotbollsutskottet... men det blev väldigt mycket jobb, samtidigt är det väldigt skoj. Vi är ett skönt gäng och det är en grym fördel.

ANNONS