Ljungskile jagar nya poäng på östkusten

Det var stor besvikelse i Ljungskilelägret när man inte fick med sig mer än en poäng mot tabelljumbon senast. På lördag vill man ta sin revansch mot Oskarshamn. – Vi måste visa attityd, löpvilja och nogrannhet, säger Glenn Ståhl.

ANNONS
|

Ljungskile ligger trea inför den tionde omgången i division 1 södra, ynka två poäng bakom serieledande Landskrona Bois. På lördag jagar LSK tre pinnar mot Oskarshamn som skuggar tätt bakom. Ljungskiles tränare Glenn Ståhl har bra koll på Oskarshamn och har stor respekt för deras kvalité.

– Vi möter ett lag som har fyra raka vinster på hemmaplan. Man märker att de är trygga på sitt nya konstgräs och de har inga som helst problem att falla ner i ett djupt försvarsspel, eftersom de är riktigt duktiga i sitt omställningsspel. Det blir extremt viktigt att vi inte förlorar boll på känsliga ställen på planen, för då kommer Oskarshamn straffa oss.

ANNONS

Ljungskile kommer till spel med en näst intill skadefri trupp. Alexander Mellqvist, som har problem med ett lår, är den enda spelare som missar matchen. Startelvan är mer eller mindre klar men vilka som spelar håller Glenn Ståhl hemligt så länge.

– Jag har jag dribblat mellan olika alternativ och jag har landat i en startelva i tankarna i alla fall. Det gäller att ta död på deras styrkor samtidigt som vi ska behålla offensiv kraft på planen. Vi måste börja i rätt ände med en bra struktur och bra försvarsspel, annars kommer vi bli straffade.

I senaste hemmamatchen mot tabelljumbon Rosengård FC blev det oavgjort. Ett resultat Glenn Ståhl inte alls var nöjd med.

– Prestationen var för dålig och vi var inte värda mer än en poäng. Ibland kan man inte finna en lösning på saker och ting utan vi får stå i skamvrån allihop för matchen senast. Men vi ska se till att Oskarshamn får betala för det i stället.

Bortamatchen mot Oskarshamn i helgen följs upp med bortamatch mot Mjällby nästa söndag. Det blir många timmar i buss, men så länge resultaten går med LSK är Glenn Ståhl nöjd.

– Gör vi goda prestationer så är det inga problem att sitta i en buss. Så länge vi vinner och spelar bra så reser vi mer än gärna.

ANNONS

Avspark

Division 1 södra

Oskarshamns AIK - Ljungskile SK

Arena Oskarshamn: lördag 16.00

Läget i laget: Alexander Mellqvist missar matchen på grund av en lårskada. Alla andra ska vara tillgängliga för spel.

ANNONS