Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Mitfältaren från Brasilien återvänder till sitt hemland men kan vara tillbaka i Ljungskile till sommaren.

Ljungskile lånar ut Genalvo

Ljungskile SK:s Genalvo lämnar Sverige och lånas ut till en annan klubb.

Ljungskile SK lånar ut sin mittfältare Genalvo. Den 30-årige brassen återvänder till hemlandet.

– Han lämnar oss av familjeskäl, säger Anders Wallgren i LSK:s styrelse.

Efter fyra säsonger i LSK:s tröja väljer Genalvo da Silva Oliveira och Ljungskile att gå skilda vägar, åtminstone fram till den 1 juli då låneavtalet med den brasilianska klubben Tupi går ut.

Därefter kommer han troligen att återvända och spela klart säsongen med LSK.

– Han bodde utan sin familj i Sverige hela förra året, och han vill komma närmare dom nu, säger Anders Wallgren som skött kontakterna med Brasilien.

Genalvo kom till LSK 2009 och har sedan dess varit en av lagets viktigaste kuggar på mittfältet. De närmaste fem månaderna kommer han att spela för den brasilianska klubben Tupi som närmast har delstatsmästerskapet i regionen Minais Gerais att se fram emot. Där kan Genalvo stöta på Ronaldinho som spelar i Atletico Mineiro, Genalvos moderklubb.

Klubben Tupi ligger i staden Juiz de Fora, som i sin tur ligger ungefär en timmes bilfärd från Belo Horizonte där Genalvo och hans familj bor. Familjen består i övrigt av hustrun och två barn på sju och tre år.

– Vi förde diskussioner redan i december om att han skulle slippa komma till Sverige under våren. Nu har vi en hittat en lösning som vi tror kommer att fungera bra för honom, säger Anders Wallgren.

Med anledning av Genalvos flytt till hemlandet så värvade LSK Amir Suljic från Åtvidaberg. Han är den spelare som är tänkt att ta över brassens roll under vårens spel i superettan.