Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Lånas ut. Peter Mandic, mittback i Ljungskile, lånas ut till Gauthiod vårsäsongen ut.

Ljungskile lånar ut Mandic

Ljungskile lånar ut mittbacken Peter Mandic till Gauthiod vårsäsongen ut. – Vi tror han får en bättre utveckling där, säger Bosse Wålemark i LSK.

Ljungskile värvade mittbacken Peter Mandic från Vänersborgs FK tidigare i år. Han skrev på för Ljungskile SK på två år, och lovordades då av tränaren Glenn Ståhl efter en testperiod. Men nu är det alltså klart att han lånas ut till Gauthiod i division 2.

– Vi vill att han ska ha speltid helt enkelt för att få en bättre utveckling. Det hoppas vi att han får i Gauthiod. Just nu har vi två spelare som går före honom, säger Bosse Wålemark, och syftar på Linus Dahl och Alexander Mellqvist.

Utlånet gäller vårsäsongen ut i första hand.

– Ljungskile är inte rätt spelmiljö för honom just nu i och med att vi inte har något B-lag där han kan spela, säger Wålemark.

Ljungskile tittar på ersättare till Peter Mandic och har fram till midnatt natten mellan fredag och lördag på sig då fönstret stänger. Eventuellt kan det komma in ytterligare spelare i truppen. Ljungskile diskuterar exempelvis med målvakten Zac Lubin, men har ännu inte hittat en lösning där.

– Vi pratar med honom och får se om vi kan komma överens.

Truppen är tunn, enligt Wålemark, som därför helst ser en eller ett par spelare till.

– Det är både för att vi ska tåla skador men också få in lite ny energi, säger han.

Ljungskile spelar nästa träningsmatch mot FC Trollhättan på Edsborg på lördag. Seriepremiär är det hemma mot Utsikten på Annandag påsk den 17 april.