Ljungskile SK får ett rejält tillskott i klubbkassan.
Ljungskile SK får ett rejält tillskott i klubbkassan. Bild: PETTER ARVIDSON/Håkan Fredriksson

Ljungskile SK åtta i miljötävling – samlade pant för över 134 000 kronor

134 150 burkar och flaskor. Så mycket samlade Ljungskile SK ihop i Pantameras föreningskamp, vilken gav en åttonde plats nationellt och ett rejält tillskott i klubbkassan.

ANNONS
|

Nu är Pantameras miljötävling, föreningskampen avgjord, den åttonde i följd.

Sammanlagt deltog drygt 2 000 föreningar i landet och tillsammans samlade de in över 18 miljoner burkar och flaskor.

Tävlingen innebär att föreningarna får ersättning för samtliga burkar och PET-flaskor de samlar in – även för skadade och privatimporterade burkar som inte ger någon pant.

– Det har naturligtvis varit tuffare för föreningarna att samla in pant med de begränsningar som pandemin har inneburit med färre sammankomster, cuper, matcher och lagaktiviteter. Att så många föreningar ändå valt att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan och samtidigt göra en fin insats för miljön är mycket glädjande, säger Rickard Andersson, strategisk marknadsförare på Pantamera/Returpack i ett pressmeddelande.

ANNONS

Bra klirr i klubbkassan

Bäst i hela Sverige blev Glommens IF som lyckades samla in 200 050 burkar och flaskor.

Ljungskile SK blev åtta efter att ha samlat in totalt 134 150 förpackningar. Förutom pantpengarna får LSK även 5 000 kronor i prispengar för sin placering.

Klirr i kassan för sin insats får även Sotenäs fältrittklubb och Smögens IF, som slutade trea respektive sexa i Västra Götaland.

Totalt betalades närmare 2,5 miljoner ut till de deltagande föreningarna.

ANNONS