Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I år har Ljungskile haft ett publiksnitt på 716 personer. På lördag hoppas klubben på minst 1 500 på Skarsjövallen när LSK tar emot Oddevold. ”Jag tror att många vill uppleva ett historiskt ögonblick och den stämningen som det kan innebära”, säger Erland Holmdahl, ordförande i LSK.  Bild: Sebastian LaMotte
I år har Ljungskile haft ett publiksnitt på 716 personer. På lördag hoppas klubben på minst 1 500 på Skarsjövallen när LSK tar emot Oddevold. ”Jag tror att många vill uppleva ett historiskt ögonblick och den stämningen som det kan innebära”, säger Erland Holmdahl, ordförande i LSK. Bild: Sebastian LaMotte

Ljungskile SK överväger att ta in extra säkerhetsvakter till derbyt

Årets största publiksiffra, mer känslor än på många år och lördagsmatch. Då överväger LSK att ta in fler säkerhetsvakter till derbyt mot Oddevold.
– Vi får inte vara naiva och ska tänka igenom säkerhetsarbetet en gång till, säger Erland Holmdahl.

På lördag kan Ljungskiles återtåg till superettan bli verklighet. Samma sekund kan Oddevold åka ur och få spela division 2-fotboll för första gången på tio år.

Med andra ord kan känslostormarna bli enorma för supportrarna och alla inblandade – åt båda håll.

Men trots att LSK räknar med publikrekord för säsongen och att derbyt spelas på en lördag (vilket brukar betyda mer alkohol än en annan matchdag) så har inte hemmaklubben kallat in några extra säkerhetsvakter än en ”vanlig” seriematch på Skarsjövallen.

– Nej, inte i dagsläget. Vi bedömer att matchen kommer att ske under ordnade former. Men får vi indikationer på att något kommer att hända gällande publiken så kommer vi att väcka frågan om extra säkerhetsvakter igen, säger Erland Holmdahl, ordförande i LSK.

"Är uppenbart"

Ljungskile och Oddevold har en historia om att vara bittra rivaler och på sociala medier kan tonläget stundtals vara högt.

Erland Holmdahl vill inte tänka tanken att det kan bli något fysiskt bråk mellan fansen efter matchen.

– Samtidigt är det uppenbart att det finns personer i alla läger som inte tar sitt ansvar och då kan det bli incidenter som inte är önskvärda. Vi har redan tänkt igenom lördagens säkerhetsarbete en gång, men vi får inte vara naiva och ska tänka igenom det en gång till.

LÄS MER: Så många miljoner får LSK om de går upp i superettan

LÄS MER: Erland Holmdahl: "Division 1 och superettan är som två helt olika världar"

LÄS MER: Fakta – så fungerar nya jätteavtalet för superettan