Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skatteverket kräver Ljungskile SK och dotterbolaget Skarsjövallen AB på över en miljon kronor. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Skatteverket kräver Ljungskile SK och dotterbolaget Skarsjövallen AB på över en miljon kronor. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ljungskile SK kommenterar Skatteverkets beslut

Bohusläningen kunde under torsdagen rapportera att Skatteverket kräver Ljungskile SK och föreningens dotterbolag Skarsjövallen AB på totalt över en miljon kronor. Nu kommenterar LSK beskedet.

Skatteverket har gjort en granskning av Ljungskile SK och föreningens ekonomiska redovisningar under de senaste beskattningsåren. Där har myndigheten fokuserat på investeringar i arenan och momsredovisningen kring denna. Skatteverket har bland annat kommit fram till att Ljungskile SK inte jämkat för tidigare momsavdrag, vilket föreningen sedan 2018 borde ha gjort, enligt beslutet från myndigheten.

När det gäller dotterbolaget Skarsjövallen AB slår Skatteverket ner på felaktiga momsavdrag och brister i deklarationer.

Totalt kräver Skatteverket Ljungskile SK och Skarsjövallen AB på över en miljon kronor i skatt, skattetillägg och moms.

Bohusläningen sökte kommentar från Ljungskile SK under torsdagen utan att få svar. På fredagen kommenterade LSK i stället beslutet från Skatteverket på sin sajt.

”Under år 2020 har Skatteverket gjort en omfattande kontroll av föreningens ekonomiska redovisning från år 2016 och framåt. LSK har samarbetat med Skatteverket med full transparens och i god anda. LSK:s styrelse kommer nu granska Skatteverkets beslut för att sedan ta ställning till nästa steg. Det är en omfattande utredning som Skatteverket har gjort, varför det kommer ta tid att både gå igenom materialet och komma till ett beslut”, skriver LSK i ett meddelande undertecknat ordförande Kristina Geers.

”Det ansträngda ekonomiska läget är på grund av de effekter som den rådande pandemin orsakat, precis som för andra fotbolls- och idrottsföreningar. Det är därför ingen överraskning att Skatteverkets beslut kan innebära en stor utmaning för vår förening. För att hantera föreningens ekonomi har styrelsen tidigare beslutat att reducera årets budgets drastiskt samt gjort en översyn över alla kostnader.”

Vidare skriver LSK att det kan bli aktuellt med ytterligare åtgärder för att hantera den ekonomiska situation som nu uppstått.

Ljungskile SK är sedan tidigare uppdelat i flera olika föreningar. LSK skriver att beslutet inte påverkar vare sig Ljungskile SK herrfotboll eller Ljungskile SK damfotboll.