Otto Ingham, Kees Sims och Robert Sabo.
Otto Ingham, Kees Sims och Robert Sabo. Bild: LSK.se

Ljungskile SK värvar trio från Nya Zeeland

Otto Ingham, Kees Sims och Robert Sabo. Där är Ljungskile SK:s senaste tillskott inför säsongen 2022. De tre unga spelarna kommer från Nya Zeeland och är en del av ett nytt samarbete med en fotbollsakademi.

ANNONS
|

Tre tonåringar har tagit den långa vägen från andra sidan jorden och kom fram till målet under onsdagen. Resan till Ljungskile tog 36 timmar.

När Otto Ingham, Kees Sims och Robert Sabo hade nått fram kunde de presenteras av LSK som klubbens senaste nyförvärv.

– Jag har sett dem spela någon match och de är talangfulla. De kan bli väldigt bra på sikt och det handlar om att ge dem tid. Det finns ingen press på dem att de ska bära herrlaget, säger LSK-tränaren Erik Lund.

Den unga trion kommer närmast från den nyzeeländska klubben Western Suburbs FC som i sin tur har ett nära samarbete med Olé Academy i vilken spelarna fostrats. Det är den förre LSK-målvakten Alex Horwath som skött kontakterna mellan parterna. Något som Bohusläningen skrivit om tidigare.

ANNONS

LÄS MER:Ljungskile SK detaljer från utländskt samarbete

Enligt LSK är 19-årige Otto Ingham en kreativ, offensiv vänsterfotad spelare. Den jämnåriga Robert Sabo är försvarsspelare och 18-årige Kees Sims är målvakt. De tre spelarna har valts ut av akademin tillsammans med Ljungskile SK.

– Det handlar om vad vi behöver och vilka som de tror på. De kommer från Oakland och en av de stora ungdomsklubbarna som fostrar många spelare till ungdomslandslagen. Det är en semiproffessionell klubb där de fått känna på seniorfotboll, berättar Erik Lund som tror på en god utveckling i Ljungskile.

– LSK ska vara en klubb som unga spelare vill komma till för att bli bättre och kunna ta sig högre upp, antingen med oss eller någon annanstans.

– De är smarta och drivna killar som ska ha skola eller jobb vid sidan av och i princip kunna träna som heltidsproffs, men de har verkligen inga heltidslöner, fortsätter Lund.

ANNONS